1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SAHİP ÇIKIN
SAHİP ÇIKIN

SAHİP ÇIKIN

Muratağa sakinleri köylerindeki caminin elektriğinin olmamasından, Sandallar sakinleri ise mezarlığın duvarsız olmasından dert yandı

A+A-

Milli mücadele yıllarında verdikleri şehitler nedeniyle özel bir konuma sahip olan Sandallar ve Muratağa köy sakinleri, ilgisizlikten yakındı.
Muratağa sakinleri, Ramazan ayını camilerinde elektrik olmadığı için ezansız geçirdiklerini belirtirken, Sandallar halkı da köylerinin mezarlığının duvarının olmayışından dert yandı.
Atlılar, Muratağa ve Sandallar köylerinden sorumlu Şehitler Muhtarı Olsan Karabardak, Muratağa köyündeki camilerine merkezi ezanı bağladıklarından hemen sonra elektriklerinin kesildiğini söyledi.
Yaklaşık üç aydır köyün camisinde elektrik olmadığını ifade eden Karabardak, Ramazan ayını bu yüzden ezansız geçirdiklerini, Kadir Gecesi’nde de camiye gelen Müslümanların geri dönmek zorunda kaldıklarını anlattı.
Yetkililerin kendisine ‘caminin elektrik kaydının hiç olmadığını’ söylediklerini belirten Karabardak, camiye elektrik hattı projesi çıkarılması gerektiğinin kendilerine bildirildiğini söyledi.
Caminin kısa bir süre önce ihaleye çıkılarak yenilendiğini ifade eden Karabardak, ancak inşaatın şikayetleri bulunduğunu dile getirdi.
Karabardak, cami tuvaleti ve abdest alma yeri olmadığını belirterek, yetkililerin bir an önce kendilerine yardım etmesini istedi.
Sandallar köyünün mezarlık duvarının da bulunmadığından şikayet eden Karabardak, mezarlığın içine koyunların girdiğini belirtti.
Köyün sorunlarının çözümünü beklediklerini ifade eden Şehitler muhtarı, köylerin sadece özel günlerde değil her zaman hatırlanması gerektiğini sözlerine ekledi.
Muratağalılar camilerinin elektriğinin bir an önce bağlanarak ezan sesine kavuşmak istediklerini belirtirlerken, Sandallar köyü sakinleri de mezarlıklarının duvarının yapılmasını talep ettiler.

Köylüler ne dedi… köylüler ne dedi… köylüler ne dedi…

Rukiye Karaca (Muratağa) : Köyümüzde 3 aydır ezan sesi yoktur. Köyümüz Müslüman köyü mü anlamadık. Camimizin inşaatı bir türlü bitmiyor. Yeni yapılan kapı ve pencereler çok kötü. Kışta aralarından içeriye su girebilir. Tuvalet ve abdestlik de yapılması gerekiyor. Sorunları bir an önce çözsünler koca Ramazan bir ezan sesi duymadık.

Tolga Sevim (Muratağa): Ramazan ayında bir gün bile ezan sesi duyamadık. Camimizin elektriğini kestiler. Kadir gecesi birçok Müslüman camimize geldi ama elektrik olmadığı için geri döndüler. 3 aydır elektrikler kesik umarım Kurban bayramını elektriksiz geçirmeyiz. Bayram namazını inşallah bizim camimizde kılabiliriz.

Mehmet Ereş (Sandallar): Köyümüzün mezarlığının duvarları bir on beş yıl kadardır yoktur. İçeriye köpek, koyun ve birçok başıboş hayvan girmektedir. Dereden akan sular mezarlığa giriyor. Duvarlarını tamir etmek hiç de zor değildir. Köylerimiz sadece özel günlerde hatırlanmasın. Yetkililer ölülerimize sahip çıkarak mezarlığımızı tamir ettirsinler.

İsmail Ereş (Sandallar): Köyümüzün 15 yıldır mezarlığının duvarları yoktur. Yetkililer sadece özel yerlere bakıyor. Mezarlığımıza gereken ilgi gösterilmiyor. Kışta yağmur yağdığında dere taşarak sular mezarlığa giriyor. Mezarlığın duvarı olmadığı için içerisine başı boş hayvanlar ve davar giriyor. Mezarlık otlarla doldu.”

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.