1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SAHTE KİMLİKLE GERİ GELDİ, 3 AY HAPSE MAHKUM OLDDU
SAHTE KİMLİKLE GERİ GELDİ, 3 AY HAPSE MAHKUM OLDDU

SAHTE KİMLİKLE GERİ GELDİ, 3 AY HAPSE MAHKUM OLDDU

Ülkeden ihraç edildikten sonra Gazimağusa Limanı’ndan sahte kimlikle geri gelen Mehmet Özdemir, dün yeniden mahkemeye çıkarıldı:

A+A-

Ülkeden ihraç edildikten sonra, Gazimağusa Limanı’ndan sahte kimlikle geri gelen Mehmet Özdemir, dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 3 ay hapse mahkum oldu.

Teminat emri gereği, 22 Şubat 2013’ten beri Lefkoşa Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutukluydu. 

Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin ve Ayşen Toroslu’dan oluşan Ağır Ceza Mahkemesi’nin oybirliğiyle verdiği kararı, Yargıç Fügen Ulutekin okudu.

Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin, öncelikle İddia Makamı Başsavcılık adına mahkemede hazır bulunan Mustafa İldeniz’in mahkemeye aktardığı olgulara özetle değindi.

Fügen Ulutekin, ihraç edilen Mehmet Özdemir’in, Mehmet Gezer’in kimliğine bürünerek ülkeye giriş yapmak isterken polis tarafından yakalandığını anımsattı.

Ulutekin, sanığın söz alarak, söz konusu suçu ilkokulda öğrenim gören çocuklarını görmek için işlediğini söylediğine değinerek, sanığın işlediği suçtan ötürü pişman olup mahkemeden özür dilediğini anlattı.

lutekin, sanığın aleyhine getirilen davalardan oybirliğiyle suçlu bulup mahkum ettiklerini açıkladı ve bu suçun yasada 10 yıla kadar hapislik cezası öngördüğüne dikkat çekti.

Ulutekin, bu tür suçların artış gösterdiğine vurgu yaparak, Mehmet Özdemir’i işlemiş olduğu suçtan ötürü ibret verici, caydırıcı bir ceza verilmesi gerektiğini belirtti ve sanığı 3 ay hapse gönderdiklerini açıkladı.

Daha sonra heyet başkanı Ömer Güran, sanığa, “Çocuklarını görmek istersen, yanına alacaksın! Çözümü budur. Sen ihraç edildin. Yaptığının mantığı yok” diyerek uyarıda bulundu.

 

Kaynak: Kıbrıs

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.