1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SAHTE POLİS, YİNE CEZAEVİNE GİTTİ
SAHTE POLİS, YİNE CEZAEVİNE GİTTİ

SAHTE POLİS, YİNE CEZAEVİNE GİTTİ

Cezaevinden çıktıktan 39 gün sonra yeniden suç işleyen Erdi Konyalıoğlu’yla ilgili soruşturma tamamlandı.

A+A-

“Sahtekârlıkla para temini”, “Başkasının kimliğine bürünme” gibi suçlardan en son 20 ay hapis cezası alan ve cezaevinden çıktıktan 39 gün sonra yeniden suç işleyen Erdi Konyalıoğlu’yla ilgili soruşturma tamamlandı.

Elmas TOKAY

KKTC’nin dört bir yanında “Sahtekârlıkla para temini”, “Başkasının kimliğine bürünme” gibi suçlardan birçok kez tutuklanarak hapis yatan ve cezaevinden çıkar çıkmaz dolandırıcılık yapmaya devam eden Erdi Konyalıoğlu ile ilgili soruşturma tamamlandı.

Konyalıoğlu, dün çıkarıldığı mahkemede yargıç emriyle davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

6 kişi şikayet etti

Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazan Aksun’un huzurunda görüşülen davada, iddia makamı adına Savcı Emine Taşkın, Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görev yapan polis memuru Ömer Yavuz’u tanık olarak dinletti.

Yavuz, zanlı Erdi Konyalıoğlu’un 1-9 Eylül tarihleri arasında, Girne ve Alsancak’ta meydana gelen “Polis olmadığı halde kendisini polis olarak tanıtmak”, “Suç işlemeye teşebbüs” ve “Sahtekârlıkla para temin etme” suçlarından methaldar olduğunu belirtti.

Yavuz, zanlının kendisini polis olarak tanıtıp 6 farklı kişiden toplamda 720 TL parayı sahtekârlıkla temin ettiğini ifade etti.

Soruşturma tamamlandı

Polis memuru Yavuz, soruşturmanın tamamlandığını ve zanlının davalarında hazır olabileceği uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Hazan Aksun da, sunulan şahadeti dikkate alarak zanlı Erdi Konyalıoğlu’nu davaları görüşülünceye kadar 3 ayı geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderdi.

En son 20 ay hapse mahkum olmuştu

Erdi Konyalıoğlu, 2016’nın mart ayında benzer suçlardan Girne Kaza Mahkemesi’nde 20 ay hapse mahkum edilmişti.

Konyalıoğlu, cezaevi indirimlerinden yararlanarak tahliye olduktan 39 gün sonra yeniden benzer suçları işlemeye başlamış ve hafta başında polis tarafından tutuklanmıştı.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.