1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "SALAMİS HARABELERİ'Nİ BANA VERİN!"
"SALAMİS HARABELERİ'Nİ BANA VERİN!"

"SALAMİS HARABELERİ'Nİ BANA VERİN!"

Özersay'dan sert eleştiri!

A+A-

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, “Krisokava Roma Dönemi Taş Ocakları ile Ayia Mavra Kilisesinin” bulunduğu 20 dönümlük tarihi arazinin 49 yıllığına Girne Üniversitesi’ne kiralanmasını eleştirerek, kararla dalga geçti: Salamis Harabeleri’ni de bana verin.
SUAT GÜNSEL VAZGEÇSİN:

Hükümetin kararını alaylı bir dille eleştiren Özesay, arazinin verilmek istendiği Suat Günsel’!e de çağrı yaparak, “Artık oranın SİT alanı olduğunu bişliyorsunuz. Hükümetin kararı iptal etmesini beklemeden, siz talebinizi geri çekin” uyarısında bulundu

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, hükümetin SİT alanını “Girne Üniversitesi’ne” vermesini eleştirerek, Salamis Antik Tiyatro ve çevresinin de kendisine verilmesini istedi.

Hükümetin kararını alaylı bir dille eleştiren Özersay, arazinin verilmek istendiği Suat Günsel’!e de çağrı yaparak, “Artık oranın SİT alanı olduğunu bişliyorsunuz. Hükümetin kararı iptal etmesini beklemeden, siz talebinizi geri çekin” uyarısında bulundu.

“Talebim üzerine bana 49 yıllığına Salamis Antik Tiyatrosunu ve çevresindeki alanı tahsis ettiklerini bir düşünün! Ya da Engomi ören yerini yine 49 yıllığına oraya yatırım yapmam için bana verdiklerini bir düşünün? Böyle şey olur mu?” diye soran Özersay,  1970’lerde arkeolojik sit alanı ilan edilen bir yerin, yapılan önergeden de anlaşılacağı üzere, üstelik de üzerine birtakım yapılar inşa edilmesini içerecek şekilde bir şahsa kiralamaya kalkılmasını eleştirdi.
“Şaşırdılar”

Özersay, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Ne yapacaklarını şaşırttı bunlar artık” derdi rahmetli dedem, bu asıl o hesap… Bunu öneren ve Bakanlar Kurulu’nda kabul edilmesini sağlayan Bakan ne diyor “araştırılacak!!!”. Neyi araştıracak? Bu alanın statüsünün ne olduğunu! Önce kiralama kararı verip sonra da araştıracak öyle mi?
Devlete, kamuya ait olan yerleri statüsünü araştırmadan, bu konuda yetkili olan örneğin bir Anıtlar Yüksek Kurulu’na sorup görüş almadan kiralamaya kalkan bir zihniyetle karşı karşıyayız.

Aynen birilerine önce vatandaşlık verme kararı alıp gerekli şartlara sonra bakılacağı yönünde karar üreten Bakanlar Kurulu gibi bu da.

Bu araziyi talep ettiğini varsaydığımız sayın Suat Günsel bölgenin bu statüye sahip olduğunu biliyor mu? Artık biliyorsa hala talep ediyor mu? Bakanlar Kurulu devletin kurumlarıyla istişare ederek 24 saatte statüsünü öğrenebileceği bir yeri, arkeolojik sit alanı olmasına rağmen kiralamakta ısrarcı olur mu?
Bakanlar yeni makam arabalarının penceresinden bu ülkeye bakmaya devam ettikçe bu saçma sapan kararları almaya da devam edecekler. Asıl endişem Girne’deki bu alanın arkeolojik bir sit alanı olduğunu bilmelerine rağmen kiralama kararı almış olmalarıdır ki durum buysa buna şaşırmam. Neden mi? Çünkü Girne emirnamesi örneğinde olduğu gibi ülkede ne var ne yok her şeyi şuursuzca ya da gayet bilinçli bir biçimde talan etmek için çok ama çok iyi çalışıyorlar, bu konuda hiç zaman kaybetmiyorlar. Bu Hükümet, topluma ait olan her şeyi yok etmek için gerçekten çok iyi çalışıyor.”

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.