1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “SALDIRI”YLA İLGİLİ ÖNEMLİ İDDİA
“SALDIRI”YLA İLGİLİ ÖNEMLİ İDDİA

“SALDIRI”YLA İLGİLİ ÖNEMLİ İDDİA

“Saldırı”yla ilgili önemli iddia

A+A-

Geçtiğimiz gün gerçekleşen ve ülkenin gündemine bomba gibi düşen “saldırı” haberleriyle ilgili olarak çok önemli bir iddia ortaya atıldı. Olayın bahsedildiği gibi hiçbir siyasi tarafı olmadığı söylenen iddiada, Kıbrıslı Türk gençlerin taşkınlık çıkardığı belirtildi.

Sosyal medyada dönen iddialar, bir Kıbrıslı Türk tarafından paylaşıldı. İddiaya göre, 5 kişi olan Kıbrıslı Türk gençlerin, saat 2 sularında girdikleri “Black & White” isimli kulüpte, alkolün de etkisi ile taşkınlık yaptıkları için “kibarca” dışarıya çıkartıldılar.

Gençlerin taşkınlıklarını kapı önünde de sürdürdükleri belirtilirken, bu ana kadar Kıbrıslı Türk gençlere hiçbir fiziki müdahalede bulunulmadığı kaydedildi. Saat 4 sularında araba ile tekrardan aynı kulüp önüne gelen gençlerin, güvenlik görevlilerine şişe atıp kuzeye geçmek için olay yerinden hızla ayrıldıkları öne sürülürken, gidecekleri istikamet belli olduğundan, bölgedeki diğer güvenlik elemanlarının olaydan haberdar edildiği ve kırmızı çift kabin bir araç ile Kıbrıslı Türk gençlerin kovalamaya başlandığı iddia edildi.

Aynı iddiaya göre, çift kabin aracın içinde bulunan 3 Kıbrıslı Rum’un Kıbrıslı Türklerin kullandığı araca birçok kez çarparak durdurmaya çalıştığı, kovalamacanın sınıra yakın bir yere kadar sürdüğü ve aracın lastiği patlayınca da darp olayının gerçekleştiği bildirildi.

Bu arada, isminin açıklanmasını istemeyen bir güvenlik güçleri mensubu, olayın siyasi olduğuna inanmadığını belirterek "ELAM'ın saat 04.00'te Ayia Napa'da ne işi var?" yorumunda bulundu.

Konu hakkında iyi bilgi sahibi bir kaynak, Kıbrıs Türk makamlarının elinde iddiaları doğrulayacak herhangi bir bilgi olmadığını, olayla ilgili henüz sağlıklı bir bilgi alınmadığını söyledi. Aynı kaynak, saldırıya uğrayan gençlerin anlattıklarında söz konusu iddiaları doğrular herhangi bir ifade bulunmadığını, güvenlik birimlerinin elindeki bilgilerin de bunları desteklemediğini anlattı.

Bu arada Türk milliyetçisi bir grubun, bu akşam saat 18:30’da Mağusa’daki Akyar sınır kapısında “saldırıyı” bahane ederek bir eylem düzenleyeceği de öğrenildi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.