1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SALGIN BAŞLADI
SALGIN BAŞLADI

SALGIN BAŞLADI

Mehmetçik, Kumyalı ve Bafra köy halkının, ishal ve kusma şikayetlerinin iki haftada artması, endişeye yol açtı

A+A-

Mehmetçik, Kumyalı ve Bafra bölge halkı, yaklaşık iki haftadır salgın şeklinde yayılan ishal, kusma ve yüksek ateş şikayetiyle Mehmetçik Sağlık Ocağı’na başvurdu.

Gün geçtikçe hasta sayısının arttığı öğrenilirken, salgının Mehmetçik İlkokulu öğrencilerinde de görüldüğü bildirildi.

Sağlık ocağındaki doktorun salgının sudan veya mevsimsel olabileceği üzerinde durduğu ifade edildi.

Kullanım suyunun tahlile gönderildiği ancak sonucunun henüz çıkmaması, bölge halkını tedirgin etti.

Bafra bölgesindeki çöp yığınlarının hastalık saçabileceği endişesini taşıyan köy halkı, çirkin görüntülerin hem sağlığı hem de görüntüyü bozduğunu belirtti.

Mehmetçik Belediyesi ve yetkililerden sorunun çözülmesini, salgının nereden kaynaklandığını bulunması istendi.

Çetil: Sonuç yok
Bafra Muhtarı Selim Çetil, yaklaşık iki haftadır süren salgının her eve girdiğini, köyde neredeyse herkesin ishal ve kusma şikayeti bulunduğunu söyledi.

Mehmetçik Sağlık Ocağı’ndaki doktorun, salgının sudan olabileceği görüşü üzerine kullanım suyunun tahlile gönderildiğini belirten Çetil, hâlâ sonuçların gelmediğini ifade etti.

Selim Çetil, sudan değilse mevsimsel bir salgın olabileceği görüşünün olduğunu söyleyerek, Sağlık Bakanlığı’nın konuyu incelemesini istedi.

Mehmetçik Belediyesi’nde süren grevden dolayı köyün her yerini çöplerin kapladığını belirten Çetil, “Hastalık belki de pislikten kaynaklanıyor” dedi.

Çetil, Bafra çemberi üzerine dökülen çöplerin turistleri kötü görüntüyle baş başa bıraktığını belirtti.

Vatandaş ne dedi?

Sıtkı Aslan:
“Belediye grevde olduğu için çöpler toplanmıyor. Sular problemli, çocuklarımız hasta, isal, kusma şikayeti var. Sudan mı yoksa çöplerden mi bilmiyoruz. Bu sorun ne zaman bitecek vatandaşın çektiği yetmedi mi? Pislikten geçilmiyor. Sokaklar çöplük olmuş pis koku her yanı sardı.

Hükümet, Mehmetçik Belediyesi’ndeki sorunu bir türlü çözemedi. Belediyeden bizi ayırsınlar zaten belediye bu güne kadar köyümüze bir taş dahi koymadı. Belediye başkanı bir günden bir güne gelip derdimizi dinlemedi. Belediye çalışanları üç aydır maaş alamadı. Hükümet bir an önce bu konuya bir el atsın belediye çalışanlarının çilesi de bitsin artık.”

Gülden Çetil:
“Üç çocuğum var. Kusma, ateş ve ishal rahatsızlığından üçü de rahatsızlandı. Salgın olduğu söyleniyor. Çöpler toplanmıyor her taraf pislik içinde ortalığı pis bir koku sarıyor, sinekler her yerde. Bu soruna da bir an önce yetkililer el atması gerekiyor.”

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.