1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SAMANBAHÇE KARANLIKTA
SAMANBAHÇE KARANLIKTA

SAMANBAHÇE KARANLIKTA

Haftalardır aydınlatma lambaları yanmayan Surlariçi bölgesi sakinleri, sorunlarına çözüm istiyor

A+A-

Başkent Lefkoşa’da Surlariçi bölgesinde Vakıflara ait Samanbahçe evleri olarak bilinen bölgede, haftalardır aydınlatma lambalarının yanmaması bölge sakinlerini çileden çıkardı.
Kıbrıs mimari kültürünün yaşatılmaya çalışıldığı bir bölge olan Samanbahçe evlerinin bulunduğu bölgede başta yaşlılar olmak üzere, tüm sakinler büyük sıkıntı yaşıyor.
Bölge sakinleri, karanlıkta yaşamak istemediklerini belirtti ve yetkilileri göreve davet etti.
Kesintinin trafoda yaşanan arıza ya da Vakıflar ile Kıb-Tek arasındaki sorundan kaynaklandığı yönünde duyumların olduğunu öğrendiklerini ifade eden bölge sakinleri, aydınlatma ücretini ödemelerine rağmen böyle bir sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi.
Yaklaşık üç haftadır sıkıntılarının devam ettiğini ve geceleri tarihi Samanbahçe evlerinin karanlığa büründüğünü dile getiren bölge sakinleri, yetkililerin bir an önce soruna çözüm bulmasını istedi.

Bölge sakinleri ne dedi? Bölge sakinleri ne dedi? Bölge sakinleri ne dedi?

Mehmet Özkan
“Samanbahçe evlerinin bulunduğu bölgede yaklaşık üç haftadır aydınlatma lambalarının yanmaması büyük sıkıntılara neden oluyor. İnsanlar evlerinin önünde karanlıkta oturmak zorunda kalıyor. Karanlıktan istifade eden bazı kişiler çevrede rahatsız edici davranışlarda bulunuyor. Sokakların karanlıkta güvenli olmadığını düşünüyorum. Bölge halkı olarak faturalarımızı ödememize rağmen, aydınlatma lambalarımız yanmıyor. Yetkililer bir an önce soruna çözüm bulmalı ve mağduriyetimiz giderilmeli.”

Mehmet Bağrıyanık
“Mahallede aydınlatma lambalarının yanmaması büyük sıkıntılara neden oluyor. Yaklaşık üç haftadır mağdur durumdayız. Faturalarımız ödenmesine rağmen sorun devam ediyor. Kesintiyle ilgili çeşitli söylemler var fakat nedeni halen bilinmiyor. Sorunun bir an önce çözülmesini istiyorum. Mağduriyetimiz giderilsin.”

Shahadat Hossain
“Aydınlatma lambaları yanmadığı için bölge sakinleri kendi evinin ışığından faydalanarak evlerinin önünde oturuyorlar. Yaklaşık üç haftadır bu sorun devam ediyor. Ay sonu geldiğinde aydınlatma ücreti faturalara yansıyacak. Peki, kim ödeyecek bunları? Yetkililerin bir an önce mağduriyetimizi gidermesini istiyoruz. Samanbahçe’de yaşanan bu kesinti yakışmıyor.”

Şaziye Paşaoğulları
“Aydınlatma lambaları yaklaşık üç haftadır yanmıyor. Sorunun bir an önce çözülmesini istiyorum. Karanlıkta oturmak zorunda kalıyoruz. Bir an önce yetkililer bu konuya el atsınlar ve sorunumuza çözüm bulsunlar. Ben 73 yaşında biriyim ve karanlıkta yürürken büyük tehlike atlatıyorum.”

Hidayet Sandıkçı
“Ben 80 yaşındayım ve aydınlatma lambalarının kesilmesinden dolayı karanlıkta zor anlar yaşıyorum. Yetkililerin bir an önce soruna çözüm bulmasını istiyorum. Aydınlatma lambalarının yanmaması biz yaşlılar için daha fazla tehlike arz ediyor.”

Gündoğdu Paşa
“Bölgede çok fazla yaşlı insan ikamet ediyor. Aydınlatma lambalarının yanmaması bizler için büyük sorun. Yaşlılar düşme tehlikesi yaşıyor. Kısa süre önce karanlık nedeniyle takılıp düştüm. Bacağımda yaralar oluştu. Yetkililerin konuya duyarlı olmalarını istiyorum.”

Hülya Kırdağ
“Samanbahçe’de yaşanan kesinti onarılmasın ve halk sandığa gitmesin. İnsanlarla dalga geçilmesin. Üç haftadır bu sıkıntıyı yaşıyoruz. İstenirse kısa sürede sorun çözülebilirdi. Yaşlılar başta olmak üzere, tüm bölge sakinleri karanlık nedeniyle zor günler yaşıyor. Kötü niyetli kişi ya da kişiler karanlıktan istifade edebilir. Vatandaş kendilerine hizmet verilmemesini sandığa gitmeme, seçimleri boykot etme nedeni olarak gösterebilir.”

KIBRIS

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.