1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 'SANA BAŞKA ÇOCUK VERELİM!'
'SANA BAŞKA ÇOCUK VERELİM!'

'SANA BAŞKA ÇOCUK VERELİM!'

Mehmet'i geri istiyoıruz!

A+A-

Lefkoşa Çocuk Yuvası’ndan koruyucu aileye verilen 1 yaşındaki küçük Mehmet’in hiçbir gerekçe gösterilmeden geri alınmasına koruyucu aile tepki gösterdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde eylem yapan koruyucu aile Bakan Ersan Saner’i istifaya davet etti.

Deniz ABİDİN

Lefkoşa Çağlayan Bölgesi’nde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesindeki Lefkoşa Çocuk Yuvası’nda bulunan küçük Mehmet, 1 yaşında koruyucu aileye verildikten bir yıl sonra gerekçe gösterilmeden devlet kurumu tarafından geri alınarak yeniden yuvaya bırakıldı. Koruyucu aile dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önüne giderek eylem yaptı ve Bakan Ersan Saner’i istifaya davet etti.

Koruyucu anne Öznur Kaya, Yeni Bakış’a yaptığı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Başbakanlık önüne giderek sesini duyurmaya çalıştığını belirterek, çocuğun hiçbir gerekçe gösterilmeden kendisinden alındığını kaydetti.

Kaya: “Sana başka çocuk verelim dediler”

 

Kaya, Çocuk Yuvası tarafından kendisine, “sana başka çocuk verelim“ denildiğine dikkat çekerek, “bizim öğrendiğimize göre Mehmet’i başka bir aile istemiş. O aileye vermek istiyorlar” diye konuştu. Kaya, küçük Mehmet’in rahatsız olduğunu acil ameliyat olması gerektiğine vurgu yaparak, “çocuğun demiri düşük, aşıları yarım almış. Lefkoşa Çocuk Yuvası içler acısı. Bu yuva özel eğitim alanlarının yuvası. Burada çocuğun psikolojisini bozdular” diye konuştu.

Yeni Bakış

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.