1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SANAYİ ODASI HEYETİ, TOPLUMCU DEMOKRASİ PARTİSİ’Nİ ZİYARET ETTİ
SANAYİ ODASI HEYETİ, TOPLUMCU DEMOKRASİ PARTİSİ’Nİ ZİYARET ETTİ

SANAYİ ODASI HEYETİ, TOPLUMCU DEMOKRASİ PARTİSİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Sanayi Odası heyeti, Toplumcu Demokrasi Partisi’ni (TDP)ziyaret etti.

A+A-

Sanayi Odası heyeti, Toplumcu Demokrasi Partisi’ni (TDP)ziyaret etti.

Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı, TDP’yi, genel ve güncel ekonomik değerlendirmelerde bulunmak ve mücadele etme kararı aldıkları konularda haberdar etmek için ziyaret ettiklerini söyledi.

Çıralı, KKTC ekonomisinin kendi ayakları üzerinde durup sürdürülebilir olması için cari açığın kapatılması gerektiğini bunun da ancak üretim ve ihracatın arttırılmasıyla mümkün olabileceğini belirtti.

Alınacak ekonomik tedbirlerde hep bu doğrultuda uygulamalara gidilmesi gerektiğini ifade eden Çıralı, hükümetin son almış olduğu ithalatta KDV ertelenmesi kararının hem bu mantığa aykırı olduğunu hem de haksız rekabet yarattığını savundu.

Çıralı, devletin sınırlı bir bütçesi olduğunu ve taahhüt ettiklerini bile yerine getiremezken niye böyle bir önlem aldığını anlayamadıklarını ve bu kararın geri alınmasını talep ettiklerini aktardı.

2012 yılında Çevre Yasası’nda yapılan değişiklikle “Organize Sanayi bölgeleri dışında sanayi faaliyeti yapmak yasaktır” ifadesinin eklenmesinin o günden beri sanayi yatırımı yapılmasına engel olduğunu ifade eden Çıralı, bu maddeyle önceden yapılan ve hizmet veren bazı sanayi yatırımlarının da yasa dışı bir hal aldığını bu nedenlerle bu maddenin yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

Çıralı, şu an kullanacakları yakıt gerekçe gösterilerek 2 tuğla fabrikasının kapatıldığını anımsatarak,  bunun yasal dayanağının olmadığını, yasada ve tüzükte sadece baca gazının emisyon kriterlerinin belirlendiğini kullanılan yakıtın öneminin olmadığını söyledi.

Bakanlığın baca emisyonlarını değerlendirerek kriterlere uygun değillerse ceza verip yaptırım uygulayabileceğini, bunun haricinde yakıtın bir önem arz etmediğini ileri süren Çıralı, bu uygulama değiştirilmediği sürece o iki fabrikadaki çalışanların işsiz kalacağını ve tuğla ithal etmeye başlanacağını belirtti

ÖZYİĞİT

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ise, ülkede hükümet edenlerin sorunları tespit ederek çözmek yerine birbirleriyle didişmekten öteye gidemediğini belirterek, “Ülkenin gözü kulağı sürekli ‘Hükümet devam mı edecek yoksa bitecek mi?’nin cevabını almaya odaklı” dedi.

Emekten yana olduğunu söyleyerek ve halkın duygularını istismar ederek göreve gelenlerin, emekle yakından uzaktan alakası olmadığını ifade eden Özyiğit, “Bütün yaptıkları belli bir ithalatçı kesimi destekleyip onların elde edeceği gelirden faydalanmak” dedi.

Özyiğit, ülke insanının üretemez, ürettiğini satamaz hale getirdiklerini, bunlara da hep birlikte örgütlü şekilde karşı çıkılması gerektiğini kaydetti.

“Uyduruk hayat pahalılığı hesaplamaktan başka işe yaramayan DPÖ ihtiyaçları niye belirleyemiyor” diye konuşan Özyiğit, yüzlerce diplomalı gencin işsiz olduğunu, yatırım alanlarının bilimsel şekilde belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Özyiğit, ekonomik anlamda atılacak adımlar ve değişim için destek vermeye her zaman hazır olduklarını belirtti.

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.