1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SANER: “YENİ GEÇİCİ MEMUR ALINMAMASI KARARI OLUMLU”
SANER: “YENİ GEÇİCİ MEMUR ALINMAMASI KARARI OLUMLU”

SANER: “YENİ GEÇİCİ MEMUR ALINMAMASI KARARI OLUMLU”

Hükümet Programının görüşüldüğü Meclis Genel Kurulu toplantısında, TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli’den sonra UBP Gazimağusa Milletvekili Ersan Saner söz aldı. Saner konuşmasına, hükümetin topluma hayırlı olması temennisiyle başladı.

A+A-

SANER: “YENİ GEÇİCİ MEMUR ALINMAMASI KARARI OLUMLU”

Hükümet Programının görüşüldüğü Meclis Genel Kurulu toplantısında, TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli’den sonra UBP Gazimağusa Milletvekili Ersan Saner söz aldı. Saner konuşmasına, hükümetin topluma hayırlı olması temennisiyle başladı.

Hükümet programında yer alan bazı maddelerin kendilerinin başlattığı işlerin devamı olduğunun görülmesinin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Saner, Seçim ve Halk oylaması Yasası, Meclis İç Tüzüğünde değişiklik yapılmak istenmesini desteklediklerini kaydetti.

Saner, AB sözcüğünün programda çok fazla yer bulduğunu, ancak AB’nin “olmazsa olmazımız” olmadığını söyledi.

Geçici memur konusunun ülkede kanayan bir yara olduğunu ifade eden Saner, yeni geçici memur alınmamasının olumlu bir karar olduğunu  dile getirdi, hatta bu konuda daha da ileri bir adım atılarak bundan sonra alınacak memurların sözleşmeli alınarak, kalitenin arttırılmasını önerdi.

Telekomünikasyon ve elektrik kurumunun özerkleştirme konusunun da iki kere düşünülmesi gerektiğine işaret eden Saner, GKK Komutanlığı’na KKTC vatandaşı atanması konusunun da  askeri makamlarla görüşülerek gerekli zeminin hazırlanması ile mümkün olabileceğini kaydetti.

E-devlet konusunda kendi hükümetleri döneminde yapılanları anlatan Saner, bunlar için gerekli mali kaynağın da 2013-1015 Ekonomik Programında ayrıldığını söyledi.

Merkezi Cezaevi konusuna da değinen Saner, kendi dönemlerinde atılan adımları anlatarak, projenin hazır olduğunu, mali kaynağın bulunması halinde hemen projeye başlanabileceğini belirten Saner, hapishanedeki kötü durumun iyileştirilmesi için yeni hükümetin gerekli adımı atmasını temenni etti.

Ercan’ın özelleştirilmesi konusunda da yolcu çıkış ücretlerinde, KKTC’nin dünyaya göre 2 Euro daha ucuz olduğunu ifade eden Saner, Ercan’ın özelleştirilmesinin dünyadaki uygulamaların araştırılarak yapıldığını kaydetti.

Ercan, KTHY, AKSA, DAÜ-DAK özelleştirilmesi konusunda kendi hükümetleri döneminde tüm siyasi partilerle görüşüldüğünü ifade eden Hamza Ersan Saner, bu konuların çok dikkatli ele alınması gerektiğini vurguladı.

Saner, turizm konusunda yapılacakların daha geniş bir bakış açısıyla değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Ülkede yıllardan beri bulunmayan posta kodu projesi üzerinde çalışmalar yaptıklarını da söyleyen Hamza Ersan Saner, postanın biraz daha şirketleşmiş bir şekle çalışmasının gerekli olduğunu söyledi.

Saner, hükümet programında limanlar konusunda hiçbir ibare bulunmamasını da eleştirdi. Saner hükümet programının takipçisi olacaklarını ve muhalefet olarak görevlerini yapacaklarını kaydetti.

BEROVA

DP-UG Girne Milletvekili Özdemir Berova da, hükümet programının ülkeye hayırlı olmasını temenni etti.

Sağlık sistemi ve sağlık konusunda bir çok önemli sorunun mevcut olduğuna işaret eden Berova, bir an önce Genel Sağlık Sigortası fonunun hayata geçirilmesinin önemine değindi.

Hükümet programında onkoloji hastanesinin kurulacağı ibaresinin yer aldığını ifade eden Berova, ancak bu konuda önemli bir sıkıntı olduğunu, çünkü ülkede hali hazırda bir onkoloji uzamanı bulunmadığını, bu şartlara da kurulacak hastanenin tam ve verimli hizmet vermesinin mümkün olmadığını kaydetti.

Sorunun çözümü için pratisyen hekimlerin onkoloji ihtisası almak üzere devlet kadrolarına alınması gerektiğini vurgulayan Berova, ayaktan tanı gören hastaların ilaçlar alımında yaşanan sıkıntılara da değindi.

Bir çok hastanın ilaçlarını hastane eczanesinden aldığını ifade eden Berova, bunun bir çok sıkıntı yarattığını, hastaların bunu dışardan alabilmesinin sağlanması gerektiğini kaydetti.

Sağlık sisteminde tam güne geçiş konusunda çalışmalar yapılması gerektiğini de vurgulayan Berova, yeni dönemde sağlık konusunda kapsamlı çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

Adli tabip konusunda yaşanan sıkıntılara da değinen Özdemir Berova, sağlık sisteminde en temel hakkın yaşamak olduğunu vurgulayarak, bu konuda gerekli düzenlemelerin bir an önce yapılması gerektiğini söyledi.

DERYA

Özdemir Berova’dan sonra söz alan CTP-BG Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya da,  Meclis Başkanı Sibel Siber’e vatandaşlarla görüşme konusunda yaptığı düzenleme konusunda teşekkür ederek, Siber’den milletvekillerinin ikinci bir iş yapmaması konusunda denetleyici olmasını istedi.

Hükümetleri döneminde, gerekli tüm konularda düzenlemelerin yapılacağını ifade eden Derya, kadın,çocuk ve engelli haklarının yer aldığı maddenin önemine dikkat çekti.

Hükümet programları çerçevesinde bu konularda kapsamlı çalışmaların yapılacağını belirten Derya, kamu maliyesinin etkin ve verimli kullanılması için detaylı çalışmalar yapılacağını vurguladı.

Şiddete maruz kalan kadınların toplumun önemli bir sorunu olduğunu ifade eden Derya, bu konuda kapsamlı bir yasa çalışması yapılarak, özel birimler kurulacağını kaydetti.

İnsan hakları ve barış eğitimi konusunda derslerin müfredata konulmasını isteyen Doğuş Derya, hükümet programına koyulmasa da KTHY çalışanların mağduriyetlerinin giderilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

Hükümet programının ele alındığı Meclis Genel Kurulu toplantısının gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.