1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SARIÇİZMELİ, PAMUKLU’YU ZİYARET ETTİ
SARIÇİZMELİ, PAMUKLU’YU ZİYARET ETTİ

SARIÇİZMELİ, PAMUKLU’YU ZİYARET ETTİ

Cemil Sarıçizmeli ve belediye meclis üyesi adayları seçim çalışmaları kapsamında Pamuklu’yu ziyaret etti.

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Mehmetçik Belediye Başkan adayı Cemil Sarıçizmeli ve belediye meclis üyesi adayları seçim çalışmaları kapsamında Pamuklu’yu ziyaret etti.

CTP-BG’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Sarıçizmeli ziyaretinde yaptığı konuşmada, göreve geldiğinde Mehmetçik Belediyesi’nin 2012, 2013 ve 2014 yılları için geriye dönük bütçe çalışması yapacaklarını; Sayıştaylığı ve Mali Polisi komisyona davet ederek, tespit edilen usulsüzlükler hakkında yasal işlem başlatacaklarını söyledi.

Köylülere belediyecilik vizyonuyla ilgili bilgi veren Sarıçizmeli, “2014 yılında Gönyeli’de yıldızlı belediyecilik ile yaşayan halkın evinin musluğundan içme suyu akarken, bizim Pamuklu’da su sorununa nasıl çözüm bulacağımızı anlatmamızdan dolayı utanç duyuyorum” dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında diğer adayların da projelerini ortaya koyduğunu hatırlatan Sarıçizmeli kendilerinin esas hedefinin ayakları yere basan projelerle halka temel belediye hizmetlerin sunulması olduğunu kaydetti.

Sarıçizmeli, “Ben ve ekibim kulağınıza hoş gelebilecek çok büyük projelerden bahsetmiyoruz. Çünkü belediyenin bugünkü durumu ile göreve geldiğimiz günün ertesinde projelerin temelini atacak pozisyonumuz yok. Diğer arkadaşlar belediyenin durumunu göz önüne almadan hayal dünyasında yaşıyorlar, halkı kandırıyorlar”  dedi.

Belediyenin 2014 yılında halen daha 2011 yılında yapılan bütçe ile yönetildiğini söyleyen Sarıçizmeli, üç yıllık geriye dönük bütçeleri yaparken Belediye Meclisi’ne ek olarak ayrı bir Bütçe Komisyonu’nun oluşturulacağını, Bütçe Komisyonu’nda görev yapması için Sayıştaylığı ve Mali Polisi davet edeceklerine ve tespit edilen tüm usulsüzlükler hakkında yasal işlem başlatılmasına olanak sağlayacaklarını ifade etti.

Belediyenin, halkın ama özellikle de ekmek parasını belediyeden kazanan çalışanların kurumu olduğuna vurgu yapan Sarıçzimeli, “yıldızlı belediyeciliğin” temel hedeflerinden birinin de haklarını alan mutlu çalışanlar olduğunu dile getirdi.

Belediyenin sorunlarına çalışanlar ile istişare içerisinde çözümler bulunacağını belirten Sarıçizmeli, CTP-BG’li bir Mehmetçik Belediyesi’nde 2018 yılında hiçbir çalışanın sosyal haklarından mahrum bırakılmayacağı bir yapıda olacağını ifade etti.

Mehmetçik Belediyesi’nde yaklaşık dört ay süren süresiz grev dönemi tüm çalışanların büyük bir mağduriyet yaşadığını söyleyen Sarıçizmeli, 4 ay evine ekmek parası götüremeyen çalışanların maddi yönden çok büyük sıkıntılar yaşadığını ve bu süreyi atlatana kadar maddi yönden borçlandıklarını kaydetti.

Durum böyleyken verimli belediye hizmeti almanın mümkün olamayacağına inandıklarını anlatan Sarıçizmeli, çalışanların haksız yere mağduriyet yaşadıklarını dile getirerek bunu gidermek için yapılacak çalışmadan sonra grev döneminde yaşanan kesintilerin avans olarak 4 yıl taksitle geri ödemeli bir planlama ile çalışanlara verileceğinin sözünü verdi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.