1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ MUSTAFA AKINCI’YA AÇIK MEKTUBUMUZDUR,
SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ MUSTAFA AKINCI’YA AÇIK MEKTUBUMUZDUR,

SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ MUSTAFA AKINCI’YA AÇIK MEKTUBUMUZDUR,

Bu hukuksuzluğa artık bir son verilsin!

A+A-

Sayın Cumhurbaşkanımız Mustafa Akıncı,

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Anayasası’nın 38. Maddesinin 4. Fıkrası “Ulusal güvenlik, kamu düzeni, kamu yararı, genel sağlık  ve çevre korunması  amacıyla yasa ile sınırlama konmadıkça, yurttaşların yüz metrelik kıyı şeridi içerisine girmesi kimse tarafından engellenemez ve giriş ücrete bağlı tutulamaz.” Hükmünü içermektedir. 

26/93 Sayılı Plajların Kullanım ve Denetimi Yasası’na göre ise “Plaja Girişte Ücret Alınması” ve “plajda verilen hizmetlerde fahiş fiyat uygulanması suç olarak öngörülmektedir.”

Halkın Anayasal hakkı olan plajlara ücretsiz giriş hakkı maalesef yıllardır bazı rant çevreleri tarafından gasp edilmektedir. Para ödeyerek plaja girmeye razı olan vatandaşın bile yanında yiyecek içecek bulundurmasına izin verilmemekte, vatandaş işletmenin fahiş fiyata sattığı yiyecek/içecekten almaya zorlanmaktadır.  Bazı işletmeler bu sebeple çok ileri gidip vatandaşın plaj çantalarını bile kontrol eder duruma gelmişlerdir.

Bazı plajlara parayla bile girilememektedir.

Gündem konusu olan Mare-Monte örneğinde olduğu gibi vatandaşın bazı plajlara para ödeyerek bile girmesine izin verilmemektedir.

Her yıl bu konularda çok sayıda şikayet-haber yapılmasına rağmen, bu şikayetler vatandaşının Anayasa’da açıkça hüküm belirtilmiş haklarını bile korumaktan aciz, başını kuma gömen hükümetlerimiz tarafından göz ardı edilmektedir.

Dünyanın hiçbir medeni ülkesinde ne İspanya’da, ne İtalya’da, Ne Fransa’da ne de Rum Kesiminde benzer bir uygulama bulunmamakta, vatandaş özgürce plajlarını kullanabilmektedir. Şemsiye, şezlong gibi herhangi bir ekstra hizmet almak isterse de ücretini ödeyip faydalanmaktadır.

Seçim öncesi bize “toplumun sorunlarıyla ilgilenmek en önemli görevlerinizden olacaktır” sözünü vermiştiniz. O sözünüze güvenerek, bu konuda sizden yardım bekliyoruz. Lütfen bu hukuksuzluğa bir son verilmesi için yetkili otoriteleri harekete geçirin.

Kıbrıs724

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.