1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “SAYIŞTAY RAPORUNU YOK SAYAMAM”
“SAYIŞTAY RAPORUNU YOK SAYAMAM”

“SAYIŞTAY RAPORUNU YOK SAYAMAM”

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Kadri Fellahoğlu, Belediye Emekçileri Sendikası (BES)’in “iş yavaşlatma adı altında esasında grev başlattığını”, bunun da “normalleşme sürecinde vurulan bir darbe” olduğunu belirtti.

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Kadri Fellahoğlu, Belediye Emekçileri Sendikası (BES)’in “iş yavaşlatma adı altında esasında grev başlattığını”, bunun da “normalleşme sürecinde vurulan bir darbe” olduğunu belirtti.

Fellahoğlu yaptığı yazılı açıklamada, göreve geldikleri günden bugüne sorunları çözme gayreti içinde olduklarını aktararak, “8 yıllık tahribat 8 ayda düzelmez” dedi.

8 aylık sürede maaşları gününde verdiklerini, geriye dönük bir maaş yanında 1 Mayıs ödeneği ve 2 kez bayramlık ödeneği ödediklerini söyleyen Fellahoğlu, her ay maaşlarla birlikte aile yardımı ödeneği de yaptıklarını belirtti.

Fellahoğlu, “Bunları yapan bir yönetimi başarısızlıkla suçlayabilme keyfiliğindeki BES Başkanı Savaş Bozat’ın 8 ay öncesine kadar LTB’nin battığı yönünde sayısız demeci oldu. 8 ayda gelinen noktada bizi ‘hiçbir şey yapmadılar’ diye suçlamak insafsızlıktan başka bir şey değildir” diye konuştu.

“SAYIŞTAY RAPORUNU YOK SAYAMAM”

Fellahoğlu, Toplu İş Sözleşmesi konusunda yasalar çerçevesinde hareket edeceğini daha önce de söylediğini, bu konuda sendikanın Sayıştay’ın raporunu yok saymak istediğini aktararak, kendisinin böylesi bir anlayış içinde olmadığını herkesin anlamasını istedi.

2012 yılından sonra çalışanların kademe ilerlemelerinin yapılacağı ve maaşlarında azalma olmayacağı bilgisini veren Fellahoğlu şöyle devam etti:

“İşe geçici olarak girenlerin kadrolandıkları 2012 yılına kadarki dönemde kademe ilerlemesi olamayacağını Sayıştay Başkanlığı bir rapor ile bize bildirdi. Daha açık ifade ile rapor, geçici dönem içerisinde kademe ilerlemesi verilemez diyor.

Dolayısı ile biz de 2012’de kadrolanan çalışanlarımızın bugüne kadarki kademe ilerlemelerini sağlayacağız. Bu çalışanlarımız yanında yeni kadrolanan çalışanlarımızın da hiçbir şekilde maaşlarında bir azalma olmayacaktır ve aile yardımı da alabileceklerdir.”

Çalışanların hakları konusunda hassas olduğunu, bu kapsamda Savaş Bozat ile birlikte Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar ile görüştüklerini söyleyen Fellahoğlu, “Bize yatırımların uzun vadede sağlanacağı söylendi. Bozat da görüşmeden memnun bir şekilde ayrıldı” diye konuştu.

“Tüm bunlar ortadayken, Bozat’ın toplu iş sözleşmesi ve sosyal yatırımlar konusundaki söylemleri beni şaşırttı” diyen Fellahoğlu, Bozat’ın tutumunu eleştirdi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.