1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SDP DİRENİŞ ÇADIRI”NI ZİYARET ETTİ
SDP DİRENİŞ ÇADIRI”NI ZİYARET ETTİ

SDP DİRENİŞ ÇADIRI”NI ZİYARET ETTİ

SDP Direniş Çadiri”ni Ziyaret Etti

A+A-

Sosyal Demokrat Parti (SDP), Cumhuriyet Meclisi önünde kurulan “Yeni Erenköy Belediyesi Direniş Çadırı”nı ziyaret etti.

SDP’den verilen bilgiye göre, SDP Başkanı Tözün Tunalı’ya Başkan Yardımcıları Reşat Soylukal, Abdulvahap Baz ve MYK üyesi Ahmet Süzen eşlik etti.

Ziyarette, Yeni Erenköy Belediyesi’nin maaş alamama ve yatırımlarının yapılmamasıyla ilgili sıkıntılara çözüm bulunması istendi, hükümet ile belediye başkanı eleştirildi.

Açıklamada, çalışanları ödemek yerine maaşlardan kesinti yapılmasının istendiği savunuldu, bölge milletvekilleri “sorunun giderilmesi için girişim yapmadıkları” gerekçesiyle eleştirildi.

SDP, belediyeyi batırdığını iddia ettiği eski başkanlar ve şu anki başkanın çadırı ziyaret etmesini “popülizm” olarak niteleyerek, sorunların sadece maaş kesintisi ile çözümlenemeyeceğini kaydetti.

Sosyal Demokrat Parti Başkanı Tözün Tunalı, hükümetin bu durumdaki belediyelere daha fazla destek sağlaması gerektiğini ifade ederek, “Hükümet’in bu işçilerimizi yılbaşında parasız bırakma hakkı yoktur. Bu sorunu çözemeyen Hükümet istifa etmelidir. Artık halkın tahammülü kalmamıştır” dedi.

Tunalı, halkın sorunların çözümünü beklediğini belirterek, 2016 yılında KKTC halkını daha büyük sorunların beklediğini, çünkü bu Hükümet’in bu sorunları çözecek ne kabiliyeti ne de çözmeye niyeti olduğunu iddia etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.