1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “SEÇİM DÖNEMİNDE VERİLEN SÖZLER HANGİ ORANDA TUTULDU”
“SEÇİM DÖNEMİNDE VERİLEN SÖZLER HANGİ ORANDA TUTULDU”

“SEÇİM DÖNEMİNDE VERİLEN SÖZLER HANGİ ORANDA TUTULDU”

Toparlanıyoruz Hareketi, Seçilmiş ve Atanmışları İzleme Komitesi, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Kadri Fellahoğlu’na seçim döneminde halka verdiği sözleri madde madde hatırlatarak, bunların hangilerini ne oranda gerçekleştirdiğini sordu.

A+A-

Toparlanıyoruz Hareketi, Seçilmiş ve Atanmışları İzleme Komitesi, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Kadri Fellahoğlu’na seçim döneminde halka verdiği sözleri madde madde hatırlatarak, bunların hangilerini ne oranda gerçekleştirdiğini sordu.

Hareketten yapılan yazılı açıklamada, başta yolsuzluklardan hesap sorulması konusunda atılacağı söylenen adımların kamuoyu ile paylaşılması istendi.

Açıklamada, yolsuzluk ve geçmişte yapılan yasa dışı uygulamalar konusunda “Sayıştay’ı bekliyoruz”, “yargı süreci devam ediyor” gibi cevaplarla durumun geçiştirilmeye çalışıldığı iddia edilerek, geçiş dönemi hükümetinin yargı kararını beklemeksizin adil olmayan ya da yasalara aykırı olan uygulamaları doğrudan karar alıp iptal etme yoluna gittiği anımsatıldı.

Fellahoğlu’nun Seçim Programında, belediyenin bütçe açığının kapatılması adına 5 adımın atılıp denk bütçe sağlanacağının vaat edildiğinin hatırlatıldığı açıklamada, şöyle denildi:

“İşte verilen vaatler ve sorularımız:

Adım 1) Çıkar gruplarının etkisi ile dışarıdan yıllık olarak alınan 4,2 Milyon TL’lik hizmet alımını göreve gelir gelmez durduracak ve bu hizmetlerin kendi personel kaynaklarınızla en kaliteli şekilde yapılmasını sağlayacaktınız.

Soru 1) Bu çıkar grupları tespit edilerek yapılmakta olan hizmet alımına son verildi mi? Yıllık kazanç beklentiniz olan 4,2 Milyon TL’nin, 4 aylık ve toplam sürenizin 1/3 dönemine denk gelen 1,3 Milyon TL’lik kısmı kasanıza girdi mi?

Adım 2) Yüzde 30 olarak toplanmakta olan gelirlerin toplanmasını Yüzde 80 seviyelerine çekerek, yıllık olarak ilave 13 Milyon TL’lik bir kaynak yaratılacaktı.

Soru 2) Bu gelirler yüzde 30’lar seviyesinden şu an itibariyle yüzde kaça ulaşmıştır? Taahhüdünüz gereği, 4 aylık sürede kasanıza girmesi gereken 4 Milyon 333 Bin TL kasanıza girdi mi? Seçim bildirgenizin ayni maddesinde sözünü ettiğiniz su sayaçlarının 1 yıllık sürede takılmalarının gerçekleşmesi için ihale hazırlıklarına başlandı mı?

Adım 3) Toptancılar Hali, Lefkoşa Türk Belediyesi şemsiyesi altına alınacaktı.

Soru 3) Toptancılar halinin Lefkoşa Türk Belediyesi şemsiyesi altına alınma faaliyetlerinin son durumu nedir? Bu projeden elde etmeyi tasarladığınız 3 Milyon TL kasanıza girdi mi?

Adım 4) Atık ürünler artı değere çevrilecekti.

Soru 4) Konu ile ilgili faaliyetlere başlandı mı?

Adım 5) 8 yıllık süre ile özel bir şirketle yapılmış olan ve Bakanlar Kurulu tarafından da onaylanan yıllık 30 nin TL değerinde belediyenize ait reklam panoları sözleşmesi iptal edilecekti.

Soru 5) Konu reklam panoları sözleşmesini iptal ettiniz mi ? Ne zaman iptal edip bu konudaki sözünüzü yerine getirmeyi düşünüyorsunuz? İltimas geçilerek ve belediyenin hakkının yedirilerek sürdürülen bu gelirden beklentiniz olan 2 milyon TL’yi henüz alamamakla birlikte, mensubu olduğunuz partinizin de bu panolara erken genel seçim süresince bolca ilan vermesi çelişkisini nasıl açıklarsınız? Bu haksız duruma, eski yönetim gibi, sizin yönetiminizin de dâhil olduğunu düşünür müsünüz?”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.