1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ŞEHAN TOMGÜSEHAN İLÇE BAŞKANLIĞI’NA GETİRİLDİ
ŞEHAN TOMGÜSEHAN İLÇE BAŞKANLIĞI’NA GETİRİLDİ

ŞEHAN TOMGÜSEHAN İLÇE BAŞKANLIĞI’NA GETİRİLDİ

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP/BG) Gençlik Örgütü’nün dün akşam gerçekleştirdiği Girne İlçesi 15’inci Olağan Kongresi’nde Şehan Tomgüsehan ilçe başkanlığı görevine getirildi.

A+A-

ŞEHAN TOMGÜSEHAN İLÇE BAŞKANLIĞI’NA GETİRİLDİ

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP/BG) Gençlik Örgütü’nün dün akşam gerçekleştirdiği Girne İlçesi 15’inci Olağan Kongresi’nde Şehan Tomgüsehan ilçe başkanlığı görevine getirildi.

CTP/BG Basın Bürosu’ndan yazılı açıklamaya göre, CTP/BG Genel Sekreteri Asım Akansoy, Girne İlçe Başkanı Erkan Eminağa, Girne milletvekili Salih İzbul ile Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın Kongre’de hazır bulundu.

Kongre’de CTP/BG Gençlik Örgütü Girne İlçe Başkanlığına, tek aday olan Şehan Tomgüsehan getirildi.

Demokrasi ve devrim yolunda hayatlarını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşuyla açılan Kongre’de, divan oluşturulmasından sonra CTP/BG’li gençlerin seçim döneminde yaptığı çalışmaları özetleyen sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi.

Dört yıldır CTP/BG Gençlik Örgütü Girne İlçe Başkanlığı görevini sürdüren Ersan Kazın, sinevizyon gösterisinin ardından kısa bir konuşma yaparak katılımcıları selamladı.

Oldukça zor bir dönemde görev üstlenerek ilçeyi ayakta tutmaya çalıştığına değinen Kazın, “Görev sürem içerisinde birlikte yürüdüğüm, mücadele ettiğim, bütün genç yoldaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

AKANSOY: “BU TÜZÜK BİZE DAR GELİYOR”

CTP/BG Genel Sekreteri Asım Akansoy, Kongre’de yaptığı konuşmada iki buçuk yıllık görevi süresince Girneli gençlerle her zaman koordineli şekilde çalıştıklarını ifade ederek teşekkür etti.

Parti içerisinde tartışmaların var olduğunu ve bunun da özgürlükçü sosyalist bir parti olan CTP/BG’de olağan olduğunu anlatan Akansoy, CTP/BG’nin ideolojisine sahip çıkması gerektiğini ve bunu gençlerle birlikte yapacaklarını ifade etti.

CTP/BG’nin mevcut tüzüğüyle  iyi bir yönetim sergilemenin olanaksız olduğunu belirten Akansoy, “Bu tüzük bize dar geliyor” dedi.

EMİNAĞA: “ÖNEMLİ OLAN CTP/BG’NİN YAZILI OLMAYAN KURALLARIDIR”

CTP/BG Girne İlçe Başkanı Erkan Eminağa yoğun bir seçim dönemini geride bıraktıklarını ve bu dönemde gençlerin partilerine sahip çıktığını belirterek, CTP/BG içerisinde yaşanan tartışmalara değindi.

Var olduğu söylenen “adamcılık” suçlamalarını reddeden Eminağa, CTP/BG’nin bir tüzüğü olduğunu ancak CTP/BG’nin yazılı olmayan kurallarının ve değerlerinin bunun ötesinde olduğunu ifade ederek, “Bu da etiktir, ilkedir, ahlaktır ve her CTP/BG’li, tüzük dışında bunlara da uymakla yükümlüdür” diye konuştu.

SOLYALI: “CTP/BG’Lİ GENÇLER PARTİLERİNE SAHİP ÇIKIYOR”

Eminağa’nın ardından söz alan CTP/BG Gençlik Örgütü Genel Başkanı Ürün Solyalı, CTP/BG’li gençlerin partilerine sahip çıktığını ve ilerleyen dönemlerde yönetimde daha çok yer almak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ederek, “Hep birlikte yoldaşça duygularla birbirimizi kucaklayacak ve partimizi daha ileriye taşıyacağız” dedi.

TOMGÜSEHAN: “İŞİMİZ ÇOK, HEPİNİZDEN DESTEK BEKLİYORUZ”

İlçe başkanlığı görevine getirilmesinin ardından kısa bir konuşma yapan Şehan Tomgüsehan da geçtiğimiz dört yılda, oldukça zor koşullarda bu görevi üstelenen Ersan Kazın’a anı resmi ile hediyeler takdim etti.

Aldığı görevin zorluğunun bilincinde olduğunu ve bunun için tüm üyelerden destek istediğini söyleyen Tomgüsehan, görev alan tüm arkadaşlarına başarılar diledi.

Konuşmaların ardından faaliyet ve mali rapor okunarak aklandı. Kongre’de daha sonra organların seçimine geçildi. Hem başkanlık hem de yönetim kurulu üyelikleri için üye sayısı kadar aday bulunan kongrede seçim yapılmadı, aday olanlar seçimsiz bir şekilde göreve getirildi.

GÖREV DAĞILIMI YAPILDI

Kongre’nin kapanmasının ardından ilk toplantısını gerçekleştirerek görev bölümü yapın yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

İlçe Sekreteri: Anıl Kurtdemir; Örgütlenme Sorumlusu: Sadi Erdendoğ; Mali Sayman: Kemal Kalyoncu; Eğitim Sorumlusu: Dünce Önal; Dış İlişkiler Sorumlusu: Zeka Fındık; Sosyal Aktiviteler Sorumlusu: Veli Ardıç; Basın, Yayın ve Yerel Yönetimler Sorumlusu: Ahmet Cepheoğlu; Kültür ve Sanat Sorumlusu: Cemre Ertaç.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.