1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ŞEHİT TUNCER'DE NOSTALJİK BULUŞMA
ŞEHİT TUNCER'DE NOSTALJİK BULUŞMA

ŞEHİT TUNCER'DE NOSTALJİK BULUŞMA

MEZUNLARIN BULUŞTUĞU ETKİNLİKTE, İRSEN KÜÇÜK VE MUTLU ATASAYAN KONUŞMA YAPTI, GÜLİN KÜÇÜK VE OKULA HİZMET ETMİŞ TÜM ÖĞRETMENLERE PLAKET VERİLDİ

A+A-

Başkent Lefkoşa’nın en köklü okullarından Şehit Tuncer İlkokulu’nda dün akşam gerçekleşen “Sönmeyen Meşale” etkinliğinde, okulun kuruluşundan bugüne öğretmenleri, öğrencileri ve hizmetlileri bir araya geldi.

Nostaljik etkinliğe, Başbakan İrsen Küçük ve eşi Gülin Küçük yanında Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi, Maliye Bakanı Ersin Tatar yanında, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Kadri Fellahoğlu, bazı sendika başkanları ve bazı siyasi parti üyeleri de katıldı.

3-008.jpg

“Köşklüçiftlik İlkokulu” adıyla 1956’da kurulan Şehit Tuncer İlkokulu’nun 1956-2000 yılları arasındaki müdür, öğretmen ve öğrencileriyle okula hizmet veren personelini buluşturan etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı; Nursal Vahip’in şiiri ve okul müdürü Güven Varoğlu’nun konuşmasıyla devam etti.

Ardından Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan ve Başbakan İrsen Küçük konuşma yaptı.

Konuşmaları Cypress Classica’nın konseri, sinevizyon gösterimi, halk dansları gösterisi, meşale yakımı, plaket dağıtımı ve Erdinç Gündüz- Arda Gündüz konseri takip etti.

Etkinlikte Başbakan İrsen Küçük’ün eşi Gülin Küçük’e de plaket verildi.
Okulun geçmişini anlatan 1956-1986 yıllarına ait fotoğrafların da sergilendiği etkinlik, resepsiyonla sona erdi.

6-002.jpg

VAROĞLU: “TOPLUMA MAL OLMUŞ MEZUNLAR VERDİK”

Şehit Tuncer İlkokulu Müdürü Güven Varoğlu “Sönmeyen Meşale” etkinliğinde yaptığı konuşmasına okulun şimdiye kadar topluma mal olmuş çok sayıda mezun verdiğini ifade ederek başladı.

Varoğlu, etkinliği düzenlerken amaçlarının özelde Şehit Tuncer, genelde ise tüm devlet okullarının önemine vurgu yapmak olduğunu kaydetti.

“GECELERİ MEVZİDE, GÜNDÜZLERİ OKULDA...”

Mücadele yıllarında öğretmenlerin geceleri mevzidei gündüzleri okulda toplum için mücadele ettiğini anlatan Varoğlu, öğretmenlerin önemine dikkat çekti.

Varoğlu, etkinliğe hazırlık döneminde arşivlerin taranarak çok sayıda fotoğraf bulunduğunu aktararak, çıkan belgelerin kitaplaştırılmasına dair temennisini dile getirdi.

Okul müdürü Güven Varoğlu, etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan Gülün Küçük’e, sponsorlara ve Lefkoşa Türk Belediyesi’ne de teşekkür etti.

5-003.jpg

ATASAYAN: “ŞEHİT TUNCER ÜLKEYE ÖNEMLİ HİZMETLER VERDİ”

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, Şehit Tuncer İlkokulu’nun 1956 yılından bu yana eğitim alanında ülkeye önemli hizmetler veren başarılı bir okul olduğunu söyledi.

Okulun mezunlarının önemli yerlere geldiğini kaydeden Atasayan, mezunlardan okulun daha iyi yerlere gelmesi için katkı koymalarını istedi.

“ÖĞRETMEN SAYISINI AZALTMADIK”

Bir dönem hem öğrencilerin, hem öğretmenlerin bu okula geçmek için uğraştığını ifade eden Atasayan, son yıllarda yaşanan gelişmelerle okuldaki öğrenci sayısının azaldığını belirtti.

Atasayan, okul müdürü Varoğlu ve sendika yetkililerinin öğrenci sayısındaki düşüş nedeniyle öğretmen sayısının azaltılmamasını rica ettiğini anlattı.

Varoğlu’nun öğrenci sayısının artırılması için çalışacakları sözünü verdiğini dile getiren Atasayan, kendisinin de müdür ve ekibine güvenerek bu ricayı kırmadığını ifade etti.

1-006.jpg

“BU YIL OKULLARIN TAMİRATINA 10 MİLYON TL BÜTÇE AYIRDIK”

Atasayan, devlet okullarının özel okullar gibi donanımlı bir hale gelmesi için çalıştıklarını kaydederek, bu yıl okulların tadil ve tamiri için 10 milyon TL devlet katkısı ayrıldığı bilgisini verdi.

Bakan Atasayan, okullar açıldığı zaman sorun yaşanmaması için şimdiden çalışmalara başlandığını sözlerine ekledi.

2-009.jpg

KÜÇÜK: “BENİM İÇİN ÖNEMLİ BİR OKUL”

Başbakan İrsen Küçük, Şehit Tuncer İlkokulu’nun kendisi için önemli olduğunu ifade ederek, çocuklarının bu okuldan mezun olduğunu söyledi. 

18 yıldır okula komşu olduğunu da ifade eden Küçük, her gün sabah kahvaltısını öğrencilerin okuduğu “Öğrenci Andı”nı dinleyerek yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Küçük, Şehit Tuncer’in tarihi bir okul olduğunu belirterek, okulun önemine vurgu yaptı ve Atasayan’ın okuldaki öğretmen sayısını azaltmama yönündeki kararına destek belirtti.

Mezunları bir araya getirmenin önemli bir girişim olduğunu ifade eden Küçük, bunun diğer okullara da örnek olması temennisini dile getirdi.

Başbakan Küçük, etkinliği düzenleyenleri de tebrik etti.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.