1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SENNAROĞLU: “AB STANDARTLARINDA GIDA GÜVENLİĞİ SAĞLANMALI”
SENNAROĞLU: “AB STANDARTLARINDA GIDA GÜVENLİĞİ SAĞLANMALI”

SENNAROĞLU: “AB STANDARTLARINDA GIDA GÜVENLİĞİ SAĞLANMALI”

Sennaroğlu, ihraç ürünleri ve iç piyasada tüketilen ürünlerin gıda güvenliğine önem verdiklerini belirterek, “Ülkede Avrupa Birliği standartlarında gıda güvenliğinin sağlanmasından başka çare yok” dedi.

A+A-

SENNAROĞLU: “AB STANDARTLARINDA GIDA GÜVENLİĞİ SAĞLANMALI”

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, ihraç ürünleri ve iç piyasada tüketilen ürünlerin gıda güvenliğine önem verdiklerini belirterek, “Ülkede Avrupa Birliği standartlarında gıda güvenliğinin sağlanmasından başka çare yok” dedi.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Günay Çerkez başkanlığındaki heyeti kabul etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre ziyarette, başta Yeşil Hat Tüzüğü çerçevesinde Güney Kıbrıs’a yapılan ihracat ve Gıda Güvenliği konuları olmak üzere çeşitli konular görüşüldü.

Sennaroğlu, Yeşil Hat Tüzüğü çerçevesinde belli miktarlarda ihracatın Güney Kıbrıs’a gerçekleştirildiğini ancak bunun yeterli olmadığını belirterek, ülkede bütün sorunların temelinde Kıbrıs’taki çözümsüzlük ortamının yattığını vurguladı.

Kıbrıs sorununun çözülmesi halinde birçok sorunun da aşılabileceğini ifade eden Sennaroğlu, üreticinin de bir çözüm halinde Avrupa Birliği şartlarında üretim yapabileceğini kaydetti.

Bakanlığın gıda güvenliği konusundaki çalışmalarına da değinen Sennaroğlu, geçmiş CTP hükümeti döneminde yapılan Gıda Yasası’nın UBP hükümeti döneminde kadük olduğunu tekrar hükümete gelmeleriyle yasayı derhal tamamlayıp Bakanlar Kurulu’na gönderdiklerini anlattı.

Yasanın Bakanlar Kurulu’ndan Meclis’e gönderildiğini ve ivediliğinin alındığını kaydeden Sennaroğlu, Gıda Dairesi’nin kurulması yönündeki çalışmaların da sürdüğünü ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.