1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SENNAROĞLU, EKİNLERİN DURUMUNU DA İNCELEDİ
SENNAROĞLU, EKİNLERİN DURUMUNU DA İNCELEDİ

SENNAROĞLU, EKİNLERİN DURUMUNU DA İNCELEDİ

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, haftalık köy ziyaretleri çerçevesinde, bakanlığa bağlı bazı daire müdürleri ve Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğluları’yla birlikte...

A+A-

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, haftalık köy ziyaretleri çerçevesinde, bakanlığa bağlı bazı daire müdürleri ve Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğluları’yla birlikte Dikmen, Yıldırım, Yiğitler ve Gaziköy’ü ziyaret ederek hayvan üreticileri ve çiftçilerle bir araya geldi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, her hafta farklı bölgelere giderek üreticilerin sorunlarını dinlemek amacıyla haftalık ziyaretler başlattıklarını belirten Bakan Sennaroğlu, çiftçi ve hayvancıyı işlerinin başında ziyaret etmek istediklerini ifade etti.

Sennaroğlu, Tarım Bakanlığı olarak sorunlara çare üretebilmek için üreticiyle iç içe olmanın ve onları dinlemenin önemini vurgulayarak, tüm üretici kesimlerine ulaşmak amacında olduklarını ve ziyaretlerinin süreceğini kaydetti.

SENNAROĞLU, EKİNLERİN DURUMUNU DA İNCELEDİ

Sennaroğlu, yağışların azlığı nedeniyle bazı bölgelerde kuraklık tehlikesi olmasından dolayı ziyaretleri çerçevesinde ekinlerin durumunu da inceleme fırsatı bulduklarını kaydetti. Kuraklık tehlikesi nedeniyle hayvan üreticilerinin yem sıkıntısı içinde olduğunu bildiklerini söyleyen Sennaroğlu, bu günler içerisinde yağış olması halinde, en azından kaba yem sıkıntısının aşılabileceğini söyledi.

Bir miktar kaba yemin temin edilmesi için ihaleye çıktıklarını ve kaba yemin yakında ülkede olacağını belirten Bakan Sennaroğlu, kuraklığın sürmesi halinde gereken her türlü tedbiri alacaklarını, üreticinin endişe etmesine gerek olmadığını vurguladı.

RENKLİ MAZOT BU YIL İÇİNDE YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Ziyaretleri sırasında üreticilerin sorularını da yanıtlayan Sennaroğlu, renkli mazot konusundaki soruya karşılık, renkli mazotun hükümetlerinin üreticiye bir taahhüdü olduğunu ve bu yıl içinde çalışmaların mutlaka neticeleneceğini söyledi.

TAK

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.