1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SERİ TECAVÜZCÜ!
SERİ TECAVÜZCÜ!

SERİ TECAVÜZCÜ!

''25 ayrı tecavüz ve iki kız çocuğuna ahlaksızca saldırı''

A+A-

 İngiltere’de, reşit olmayan iki kızı sürekli taciz eden seri tecavüzcü, KKTC’de tutuklandı. Graham Richard Wilson ismindeki kaçak, Sheffield Kraliyet Mahkemesi tarafından 25 ayrı tecavüz ve iki kız çocuğuna ahlaksızca saldırı nedeniyle geçtiğimiz yıl mart ayında suçlu bulunmuştu.

Wilson, tutuklanmasının ardından geçtiğimiz ay, Avrupa tutuklama emrinin uygulanabilmesi için BM personeli eşliğinde KKTC’den Güney Kıbrıs’a götürülmüştü.

Cyprus Today’den Anıl Işık’ın haberine göre BM Barış Gücü Sözcüsü Michel Bonnardeaux, Wilson’un KKTC polisi tarafından 4 Ekim’de Girne’de tutuklandığını doğruladı. Habere göre Wilson’un tutuklanma nedeni vizesiyle ilgili tespit edilen usulsüzlük. Wilson’un şu anda İngiltere’de adalet önüne çıkarılabilmesi için geri iadesi bekleniyor. Bonnardeaux, “Subaylarımız, Kıbrıs Türk polisi tarafından vize usulsüzlüğü nedeniyle sınır dışı edilmesinin ardından Wilson’a güney geçiş kapısına kadar eşlik ettiler” dedi.

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Teberrüken Uluçay, konuyla ilgili yorum yapmazken, KKTC Polisi’nden yapılan resmi açıklamada, olayla ilgili herhangi bir kayıtları bulunmadığı ifade edildi. Ancak isminin saklı tutulmasını isteyen bir polis memuru, KKTC Polisi’nin olaya karıştığını doğruladı.

Konuyla ilgili konuşan Suç ve Suçlularla İlgili İki Toplumlu Teknik Komite üyesi Hakkı Önen, “Güven artırıcı önlemlerin bir parçası olarak komitemiz, suç ve suçla ilgili konular hakkında taraflar arasında bilgi paylaşımına aracılık yapıyor. Ancak bu konu bizim yetki alanımızda değil çünkü İngiliz bir suçlu söz konusu” dedi.

Cyprus Today’in edindiği bilgiye göre geçen hafta Güney Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkartılan Wilson, avukatları aracılığıyla İngiltere’ye iade edilmesi durumunda İngiliz polisi tarafından işkenceye maruz kalacağını belirtmiş ve iade edilmemesini talep etmişti. Ancak mahkeme Wilson’un talebini reddederek 15 gün içerisinde İngiltere’ye iade edilmesine karar verdi.   

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.