1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SERTER İÇİN DEVLET TÖRENİ DÜZENLENDİ
SERTER İÇİN DEVLET TÖRENİ DÜZENLENDİ

SERTER İÇİN DEVLET TÖRENİ DÜZENLENDİ

Serter için devlet töreni düzenlendi.

A+A-

EROĞLU: “HERKESE SAMİMİ DAVRANAN, GÜLER YÜZLÜ VE EFENDİ KİŞİLİĞİYLE TANINAN SERTER, ESERLERİ VE İLİŞKİLERİYLE GÖNÜLLERDE YAŞAYACAKTIR”

SİBER: “SERTER TÜM TOPLUMUN GÖNLÜNDE TAHT KURMUŞ BİRİSİYDİ”

Meclis eski Başkanlarından Vehbi Zeki Serter, bugün düzenlenen törenlerle toprağa veriliyor. Serter için saat 11.30’da, Cumhuriyet Meclisi bahçesinde devlet töreni düzenlendi.

Törene, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İ. Akça, KTBK Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Baki Kavun, Yüksek Mahkeme Başkanı Nevvar Nolan, Anamuhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Güvenlik Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Erdinç Korkuter, bazı bakanlar, milletvekilleri, siyasi parti, dernek, kurum ve kuruluşların temsilcileri, Serter’in ailesi ve sevenleri katıldı.

Törende, Cumhurbaşkanı Eroğlu ve Meclis Başkanı Siber konuşma yaptı.

SİBER

Törende, Serter’in tabutunun bir manga asker tarafından Meclis bahçesine getirilmesi ve saygı duruşunun ardından, Meclis Başkanı Sibel Siber, Vehbi Zeki Serter’in özgeçmişini okuyarak, O’nunla  yaşadığı anılarını paylaştı.

Siber, konuşmasında, bugün Kıbrıs Türklerinin bir değerini daha son yolculuğuna uğurladığını belirterek, ailesi ve Kıbrıs Türk toplumuna başsağlığı diledi.

Hayatların özgeçmişlere sığmayacak kadar derin ve anlamlı olduğunu kaydeden Siber, Serter’in tüm toplumun kalbinde taht kurmuş birisi olduğunu vurguladı.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Serter ailesine başsağlığı dileyerek başladığı konuşmasında, Serter’le orta ve lise eğitimlerinin farklı şehirlerde ama aynı döneme denk geldiğini anlattı.

Eroğlu, Eğitim Bakanlığı yaptığı dönemden başlayan dostluğun Serter’in dünkü ölümüne kadar sürdüğünü ifade ederek, aynı parti ve aynı meclis çatısı altında çalıştıklarını kaydetti.

“Hayat işte pamuk ipliğine bağlı, o pamuk ipliğine benzeyen damarlardan biri tıkandığında yaşam sona eriyor” diyen Eroğlu, Serter’in gerek siyasi gerekse meslek hayatında kimseyi kırmamaya özen gösteren, bu nedenle de çok sevilen birisi olduğunu belirtti.

Eroğlu, herkese samimi davranan, güler yüzlü ve efendi kişiliğiyle tanınan Serter’in eserleri ve ilişkileriyle gönüllerde yaşayacağını söyledi.

Eroğlu’nun konuşmasının ardından saygı geçişi yapıldı ve Serter’in cenazesi, Selimiye Camii’deki cenaze namazı için manga tarafından askeri top arabasına götürüldü.

Cenaze namazının ardından Serter’in naaşı camiden alınarak, askeri top arabasında Atatürk Meydanı’na kadar saygı yürüyüşü ile götürülecek ve ardından cenaze arabasına aktarılarak Lefkoşa Mezarlığı’na defnedilecek.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.