1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SERTOĞLU: “SÖKE SÖKE ALACAĞIZ”
SERTOĞLU: “SÖKE SÖKE ALACAĞIZ”

SERTOĞLU: “SÖKE SÖKE ALACAĞIZ”

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, Kıbrıs Türk Futbolunun dünyaya açılması hedefiyle Kıbrıs (Rum) Futbol Federasyonu (KOP) ile taslak metne imza attığı Zürih temaslarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

A+A-

“FIFA BAŞKANININ TOPLANTIDA HERKESİN ÖNÜNDE NETLEŞMESİ GEREKEN, TEKRARDAN ÜZERİNDE ÇALIŞILMASI GEREKEN KONULAR VAR DEDİKTEN SONRA BU (TASLAK) METİN AYNI ŞEKİLDE KALABİLİR Mİ?”

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, Kıbrıs Türk Futbolunun dünyaya açılması hedefiyle Kıbrıs (Rum) Futbol Federasyonu (KOP) ile taslak metne imza attığı Zürih temaslarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Hasan Sertoğlu, 1 saat 15 dakika süren basın toplantısında, taslak metinde yer alan “KTFF KOP Federasyon olarak üye olur” ifadesiyle ilgili olarak “FİFA’da yaptığım konuşmayı bir kez daha hatırlatmak isterim. FIFA ve UEFA kuralları çerçevesinde tek ülke tek federasyon olayına sempatiyle bakabiliriz” dedi.

Taslak metin ile ilgili olarak Sertoğlu, Kıbrıs Türkünün hiç kimsenin boyunduruğu altına girmediğini ve söz konusu metnin aynı kalmasının da mümkün olmadığını kaydetti.

KTFF toplantı salonunda ilginin yoğun olduğu toplantıda Sertoğlu, Zürih’e gitmeden önce ve Zürih’te “Kıbrıs’taki Futbol İçin Yapılan Geçiçi Düzenleme” başlıklı metne imza koyduktan sonra yaptığı açıklamalarda herhangi bir farklılık bulunmadığının ısrarla yineledi.

Sertoğlu, imza attığı metnin taslak olduğunu, üzerinde değişiklikler yapılması ve altının doldurulması gerektiğini, nihaileştirilecek metne onayı kulüplerin vereceğini vurguladı.

Aleyhine yapılan eleştirilere atıfta bulunan Sertoğlu, “Sporun ne demek olduğunu bilmeyen, bu memlekette 40 yıl taş üzerine taş koymayan arkadaşlar, ‘böyle geldi böyle gitsin, tükenmeye devam edelim’ mantığında olan arkadaşlar her tür yorumu her tür olumsuzluğu, bizim ağzımızdan çıkmayan sözleri bizim ağzımızdan çıkmış gibi yayımlamaya, insanların kafasını karıştırmaya yanlış yönlendirmeye maalesef devam ediyor” dedi.

Sertoğlu, KTFF’ye bu konuda destek veren herkese de teşekkür etti.

“KONULAR NETLEŞMELİ”

Neden metni imzaladığı yönde yapılan eleştirilere işaret eden Sertoğlu, önlerine konacak metni imzalayıp alıp geleceğini çünkü sorumluluğun kulüplerde olduğunu Zürih’e gitmeden önce açıkladığını anımsattı.

Metnin altının doldurulması ve bazı noktaların netleştirilmesi gerektiğini kaydeden Sertoğlu, Zürih’te FİFA’daki toplantıda yaptığı konuşmada da; KTFF ve KOP’un kurullarındaki temsiliyetlerin oranı ne olacak; Lig ve kupa maçları nasıl olacak; 4 Kıbrıslı Türk ve 4 Kıbrıslı Rum’dan oluşacak Komite’de analaşmazlıklar nasıl çözülecek, KTFF’nin adanın kuzeyinde yapılacak olan yurt dışı temaslarla ilgili yetkisi ne olacak konularının “netleşmesi gerektiğini aksi takdirde olumlu görüş belirtemeyeceğini” söyledi hatırlattı.

Sertoğlu Zürih’teki toplantıda, FIFA nezdinde geçmişte yapılan toplantıların kopma nedeninin, “KTFF’nin FIFA ve UEFA kuralları çerçevesinde KOP tek yetkili federasyon olarak kabul etmesi” olduğunu vurguladığını anımsattı.

BLATER’DEN ANLAYIŞ

Sertoğlu toplantıda FIFA Başkanı Step Blatter’in de metinde netleşmesi gereken pek çok noktanın bulunduğunu ve yapılacak çok ev ödevinin var olduğunu söylediğini kaydetti.

Sertoğlu “FIFA başkanının toplantıda herkesin önünde netleşmesi gereken, tekrardan üzerinde çalışılması gereken konular var dedikten sonra bu metin aynı şekilde kalabilir mi” sorusunu sordu.

BLATERE MEKTUP

Dün FIFA Başkanı Step Blatter’e mektup gönderdiğini kaydeden Sertoğlu, kopyası basına da dağıtılan mektupta, “Bizi (KTFF) direkt olarak ilgilendiren konular çok daha detaylı bir şekilde ele alınıp netleştirilmesi gerekir” ifadeleri yer aldığını söyledi.

KTFF internet sitesinde yayımlanan taslak metin ile ilgili sorumluluğun kulüplerde olduğunu belirten Sertoğlu, “Futbol federasyonunun sahibi ben değilim. Futbol federasyonunun sahipleri spor kulüplerimizdir” dedi

Hasan Sertoğlu, “Bu yola hep beraber çıktık hep beraber dünya ile bütünleşeceğiz. Bunu hiç kimse engelleyemez” dedi.

SÖKE SÖKE ALACAĞIZ

Kendisini Zürih’te, Türkiye’nin Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın aradığını ve taslağın kabul edilemeyeceğini söylediği bu yüzden Sertoğlu’nun çark ettiği yönde iddiaların “yalan” olduğunu kaydeden Sertoğlu, “Bu yolda ölmek var dönmek yok, istediğimizi söke söke alacağız” dedi.

KAPSAMLI BİR ÇÖZÜM PLANINDAN DAHA İLERİ BİR NOKTA

Hasan Sertoğlu, KTFF ile KOP arasında yapılacak görüşmelerde Kıbrıs Türk futbolunun geleceği noktanın, Kıbrıs sorununda ortaya çıkan Annan Planı veya yeni çıkacak kapsamlı bir çözüm planındakinden daha ileri noktada olacağını söyledi.

Sertoğlu, “Bizim en sonunda gelmek istediğimiz nokta bu (Kıbrıs sorununa yönelik kapsamlı çözüm planı) iki plandan daha ileri değilse bir dakika sonra istifa etmeye hazırım” dedi.

KTFF’YE ELEŞTİRİLER

KKTC, Zürih’te ve Zürih dönüşü yaptığı tüm açıklamalarda verdiği mesajların “hepsinin aynı” olduğunu belirten Sertoğlu, “O kadar çok saldırılar var ki üzülmemek elde değil” dedi.

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın eleştirilerine karşılık “İmzamın arkasında duracağım” diyen Sertoğlu, Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP/UG) milletvekili Zorlu Töre’yi sporun “ruhunu” anlamamakla suçladı.

Sertoğlu, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’na KTFF yetkilileriyle görüşmeden açıklama yapmama tutumlarından dolayı teşekkür etti.

GANCELLİYİ ARALADIK… HİÇ KİMSEYE TESLİM OLMUYORUZ, HİÇ KİMSENİN BOYUNDURUĞU ALTINA GİRMİYORUZ

KTFF Başkanı Sertoğlu, “Yönetim Kurulu olarak gancelliyi araladık. Bu gancelliden içeriye girip girmemek spor camiasının bileceği iştir. Ya gencelliyi sonuna kadar açıp içeri girecekler ya da gancelliyi kilitleyerek arkalarını dönüp aynı şekilde tükenmeye devam edeceğiz. Hiç kimseye teslim olmuyoruz, hiç kimsenin boyunduruğu altına girmiyoruz” dedi.

Hedeften sapma niyetleri bulunmadığını kaydeden Sertoğlu, “Eğer bu yolda devam edersek KTFF Başkanı sıfatı ilelebet FİFA’da duracak, altındaki isimler değişecek. Artık dünya açılma zamanı geldi. Kendi içimizde cebelleşme zamanı bitti” dedi.

KTFF’nin tutumunu bazı kesimler tarafından tasvip edilmemesinin kabul edilebileceğini ancak yapılacak eleştirilerin de dozunun kaçırılmaması gerektiğini ifade eden Sertoğlu, “(Zürih’ten) Mutlu ve gururlu olarak geri döndük” dedi.

Sertoğlu, gelecek hafta KTFF Genel Kurul üyesi olan 42 kulüp başkanıyla tek tek görüşeceğini ifade etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.