1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SES ÇIKARDIKLARI İÇİN ATEŞ ETTİ
SES ÇIKARDIKLARI İÇİN ATEŞ ETTİ

SES ÇIKARDIKLARI İÇİN ATEŞ ETTİ

Ses çıkardıkları için ateş etti

A+A-

Yarköy’de CTP Lokali’ne av tüfeğiyle bir el ateş ederek 4 kişinin yaralanmasına neden olduğu iddia edilen Lütfi Yıldırım tutuklandı.

İskele’ye bağlı Yarköy’de sabahın ilk saatlerinde gürültü yapıp uyumasına engel oldukları gerekçesiyle Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Lokali’ne tasarrufundaki av tüfeğiyle bir el ateş ederek Sedat Özyiğit, Emir Dolu, Bayram Yakar ve Tekin Dağal’ın yaralanmasına neden olduğu iddia edilen Lütfi Yıldırım tutuklandı.
Gazimağusa’da dün öğleden sonra mahkeme huzuruna çıkarılan zanlı Lütfi Yıldırım’ın aleyhine bir günlük tutukluluk emri alındı.
Köyde şok etkisi yaratan olayla ilgili KIBRIS’a konuşan yaralılardan Sedat Özyiğit ve Emir Dolu, silah sesi duymalarının ardından yaralandıklarını söyledi.
Her iki yaralı da olayın öncesinde kendilerine herhangi bir uyarı gelmediğini belirterek tüfeğin patlamasıyla kendilerini lokalin içerisine attıklarını ve çok korktuklarını dile getirdi.
Yaralılar, kendileriyle birlikte Recep Yamuk ve Savaş Künar isimli iki arkadaşlarının da bulunduğunu ve büyük şans eseri bu iki arkadaşlarının şaşmalara denk gelmediklerini söyledi.

Olayı anlattı
Tanık polis Celil Gülyaprak, zanlının 14 Ağustos 2014 tarihinde saat 02.45’te Yarköy’deki evinin avlusunda tasarrufunda kanunsuz olarak bulundurduğu adına kayıtlı olan çifte kırma av tüfeğiyle, evin solunda 100 metre ileride CTP Lokali’ne doğru 1 el ateş ettiğini söyledi.
Polis memuru zanlının ateş etmesi sonucu lokalde oturan Sedat Özyiğit, Emir Dolu, Bayram Yakar ve Tekin Dağal’ın vücutlarının muhtelif yerlerine vuran şaşmalar nedeniyle yaralandıklarını bildirdi.
Gülyaprak, yaralanan şahısların ilk yardım müdahalelerinin ardından taburcu edildiklerini ifade ederek, zanlının da tutuklandığını dile getirdi.
Zanlının gönüllü ifade verip suçunu kabul ettiğini anlatan Gülyaprak, olay mahallinde tespit edilen 5 adet şaşmanın, 1 adet fişek kapsülünün, 1 adet ateşli silahın, 18 adet canlı fişeğin ve 1 adet boş fişek kapsülünün bulunarak emare alındığını kaydetti.
Meselenin Ağır Ceza Mahkemesi kapsamında bir suç olduğunu söyleyen Gülyaprak, tahkikatın devam ettiğini ve zanlının soruşturmanın selameti açısından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Savcı Hasan Çaltılı’nın sorularını yanıtlayan tahkikat memuru Celil Gülyaprak, 12 adet ifade aldığını ve alması gereken 15 ifade olduğunu bildirdi.
Savcı Hasan Çaltılı talep edilen süreyi bir günle sınırlandırdı. Yargıç Ayşen Toroslu zanlının bir gün süreyle poliste tutuklu kalmasını emretti.

KIBRIS

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.