1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİBER: “BARIŞIN VE HUZURUN YERİNİ HİÇBİRŞEY TUTMAZ”
SİBER: “BARIŞIN VE HUZURUN YERİNİ HİÇBİRŞEY TUTMAZ”

SİBER: “BARIŞIN VE HUZURUN YERİNİ HİÇBİRŞEY TUTMAZ”

Siber, Taner Uran başkanlığındaki Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği heyetini kabul etti.

A+A-

SİBER: “BARIŞIN VE HUZURUN YERİNİ HİÇBİRŞEY TUTMAZ”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Taner Uran başkanlığındaki Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği heyetini kabul etti.

Meclis Şeref Salonunda gerçekleşen kabulde, Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Genel Başkanı Ertan Ersan ve dernek yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

ERSAN

Ertan Ersan yaptığı konuşmada, kardeş deneği 20 Temmuz dolayısıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da Adaya davet ettiklerini, dünkü resmi törenlerin görkemli yaşanmasının kendilerini ve konuk heyeti mutlu ettiğini söyledi.

Ersan, TC Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun sözlerinin de dernekleri mutlu ettiğini ifade ederek, Siber’e kabul için teşekkür etti.

URAN

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Taner Uran da, 20 Temmuz kutlamaları için Ada’da bulunmaktan mutluluk ve gurur duyduklarını ifade ederek, 20 Temmuz’un Kıbrıs Türkü’nün haklı davasında bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.

Uran, Barış Harekâtı’nın ardından kan dökülmediğini ve Kıbrıs Türklerinin huzur güven ve istikrara kavuşarak ardından bir devlet kurduğunu söyleyerek, “bu mücadelede en fedakâr kesim şehit ve gazilerdir” dedi.

Kıbrıs davasını milli bir dava olarak gördüklerini ve bu haklı mücadelede Kıbrıslı Türklerin yanında olduklarını kaydeden Uran, Ada’ya bir anlaşmayla birlikte çözüm ve barışın gelmesi ve bu anlaşmanın Türkiye’nin garantisini de içermesi gerektiğini kaydetti.

Uran, şehitleri rahmetle andığını belirterek, hayatta olan gazilere de uzun ömürler diledi.

SİBER

Meclis Başkanı Sibel Siber de, barış ve huzurun yerini hiçbir şeyin tutamayacağını kaydederek, Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekti.

Toplumların iletişim kurarak, anlaşarak ve birbirini anlayarak ilişki içinde olması gerektiğini kaydeden Siber, 1974 sonrası toplumlararası çatışmalar yaşanmadığını fakat nihai amacın Kıbrıs’ta kalıcı bir çözüme ulaşmak olduğunu söyledi.

Siber, Kıbrıslı Türklerin de artık uluslararası toplumun bir parçası olması gerektiğini ifade ederek, Kıbrıs Türkü’nün varoluş mücadelesinde şehit düşen ve mücadeleye emek verenleri saygıyla andığını bildirdi.

Kabulde karşılıklı anı armağanlarının takdimi de yapıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.