1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİBER: “ÇEVRE KONUSUNDA ÇOK CİDDİ ÇALIŞMALAR BAŞLATTIK”
SİBER: “ÇEVRE KONUSUNDA ÇOK CİDDİ ÇALIŞMALAR BAŞLATTIK”

SİBER: “ÇEVRE KONUSUNDA ÇOK CİDDİ ÇALIŞMALAR BAŞLATTIK”

Cumhuriyet Meclis Başkanı Sibel Siber, Cumhuriyet Meclisi’nin çevre konusunda ciddi çalışmalar yaptığını belirterek, “Çevre ve doğa bize bahşedildi, biz bu doğayı korumalıyız ve daha da güzelleştirmek için çalışmalıyız” dedi.

A+A-

SİBER, “BELEDİYELERLE İŞBİRLİĞİ YAPARAK PARK ALANLARININ DAHA KULLANILIR HALE GETİRİLMESİ İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATACAĞIZ”

Cumhuriyet Meclis Başkanı Sibel Siber, Cumhuriyet Meclisi’nin çevre konusunda ciddi çalışmalar yaptığını belirterek, “Çevre ve doğa bize bahşedildi, biz bu doğayı korumalıyız ve daha da güzelleştirmek için çalışmalıyız” dedi.

Sibel Siber, bugün, Kenan Atakol başkanlığındaki Çevre Koruma Vakfı (ÇEKOVA) mütevelli heyetini kabul etti.

Çevre Koruma Vakfı Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Atakol, Kuzey Kıbrıs’ın çevre konusunda tehlikeyle karşı karşıya olduğunu belirterek, yeşil alanların bir bir yok edilmek üzere olduğunu söyledi.

Meclis’ten yapılan açıklamaya göre, Atakol, ülkede sadece bir milli park olduğunu onun da yok edilmeye çalışıldığını ileri sürerek, Karpaz sahil şeridinde yapılan inşaatları eleştirdi.

Çevre konusunda siyasi iradenin yıllarca yanlış yaptığını; çevrenin korunamadığını belirten Atakol, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’nin küçük bir ülke olmasına karşın büyük problemleri olduğunu kaydetti. Atakol, KKTC’de kanserin 192 ülke arasında beşinci sırada olmasını buna örnek gösterdi.

Petrol dolum tesislerinin ciddi tehlike yarattığını ifade eden Atakol, tarım ilaçları ve seraların zehir saçtığını, ancak kimsenin bunu kontrol etmediğini ileri sürdü.

Çevre konusunda Meclis’in öncülük yapmaya çalıştığını gördüğünü ve bundan gurur duyduğunu dile getiren Atakol, Meclis’in çevre konusunda yapacağı tüm çalışmalara tam destek olduklarını söyledi.

Atakol, bilim insanlarının araştırmalarına göre Kıbrıs’ın tehlikeli bir bölgede bulunduğunu ve sürekli etkilenmeler yaşadığını, her sene kuraklığın giderek arttığını anlatarak, çevre konusunda yeterli çalışma yapılmaması halinde bunun daha da artacağı uyarısında bulundu.

SİBER

Meclis Başkanı Sibel Siber ise konuşmasında,  çevrenin toplumlar için sağlık ve aidiyet bağları açısından önemli olduğunu söyledi.

Siber, çevrenin kötü olmasının bir toplumun hem sağlığını, hem de aidiyet bağlarını zayıflattığını ifade ederek, çevrenin temiz tutulmasının ve duyarlılığın olmasının bir ülkenin ne kadar sevildiğinin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Sözel olarak söylenen “ülkemi seviyorum” tümcesinin eylemsel olarak ancak çevreyle somut yanıt bulduğuna dikkati çeken Siber, çevrenin sadece bir evin içiyle sınırlı olmadığını evin dışının da kişiye ait olduğunu kaydetti.

SİBER; “ÇEVRE KONUSUNDA ÇOK CİDDİ ÇALIŞMALAR BAŞLATTIK”

Meclis’in çevre konusunda ciddi çalışmalar yaptığını anlatan Siber, “Çevre ve doğa bize bahşedildi, biz bu doğayı korumalıyız ve daha da güzelleştirmek için çalışmalıyız” dedi.

Meclis  ormanının halka açılması amacıyla girişim başlattıklarını, buradaki amacın halkın yürüyüş yolu olarak kullanabileceği, bisiklet yollarının olacağı, bir park alanı yaratılmasını sağlamak olduğunu ifade eden Siber, şehir içindeki parkların da kısıtlı olduğunu ve bu amaçla da belediyelere bir yazı yazarak belediye sınırları içinde bulunan park alanlarının kaç tane olduğunu ve temel sorunları hakkında kendilerine bilgi verilmesini istediğini açıkladı.

Sibel Siber, her şeyin devletten beklenilmemesini, gönüllü çalışmaların da yapılması gerektiğini ifade ederek, hep beraber çalışılması halinde daha güzel bir çevre ve güzel bir yaşam imkanı yaratılabileceğini vurguladı.

Gıda güvenliği konusunda Başbakanlığı döneminde girişim başlattığını ve sivil toplum örgütlerinin de yer aldığı bir kurul oluşturulduğunu anımsatan Siber, amacın gıda güvenliği yasasının hazırlanıp biran önce Meclis’e gelmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Elektro manyetik alanlarının da çok önemli olduğunu, bu konuda da girişim başlattıklarını ifade eden Siber, ülkedeki elektro manyetik alanların yüksekliğinin ölçülmesi amacıyla Türkiye’den uzmanların, teknik donanımlı cihazlarla ölçüm yapması için Kuzey Kıbrıs’a davet edildiğini söyledi.

Siber, sağlıklı bir insanın, sağlıklı hava soluması, sağlıklı toprağa basması ve sağlıklı gıda tüketmesi gerektiğini söyleyerek, bunun hep birlikte çalışarak kazanılmış güzelliklere sahip çıkarak başarılabileceğine inanç belirtti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.