1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİBER: “ÇÖZÜM SÜRECİNDE ÖNEMLİ OLAN SADECE LİDERLERİN GÖRÜŞMESİ DEĞİL. TOPLUMUN DA BU SÜRECE HAZIR OLMASI GEREK"
SİBER: “ÇÖZÜM SÜRECİNDE ÖNEMLİ OLAN SADECE LİDERLERİN GÖRÜŞMESİ DEĞİL. TOPLUMUN DA BU SÜRECE HAZIR OLMASI GEREK"

SİBER: “ÇÖZÜM SÜRECİNDE ÖNEMLİ OLAN SADECE LİDERLERİN GÖRÜŞMESİ DEĞİL. TOPLUMUN DA BU SÜRECE HAZIR OLMASI GEREK"

Meclis Başkanı Sibel Siber, Kıbrıs’ta son günlerde yaşanan gelişmelerin toplumdaki çözüm umudunu yükselttiğini kaydetti.

A+A-

SİBER: “ÇÖZÜM SÜRECİNDE ÖNEMLİ OLAN SADECE LİDERLERİN GÖRÜŞMESİ DEĞİL. TOPLUMUN DA BU SÜRECE HAZIR OLMASI GEREK...”

“OLASI FEDERAL BİR ÇÖZÜMDE KENDİ DEVLETİMİZDE KENDİ KURUMSAL YAPILARIMIZLA VAR OLACAĞIZ. BU YAPILARIN GÜÇLÜ OLMASI ÖNEMLİ”

“ANKARA’DA TBMM BAŞKANI ÇİÇEK VE BAŞBAKAN YARDIMCISI ATALAY’LA DA GÖRÜŞECEĞİM. ANA KONU KIBRIS’TAKİ ÇÖZÜM SÜRECİ VE BİDEN’İN ZİYARETİ OLACAK”

Meclis Başkanı Sibel Siber, Kıbrıs’ta son günlerde yaşanan gelişmelerin toplumdaki çözüm umudunu yükselttiğini kaydetti.

Amaçlarının adil ve kalıcı bir çözüme ulaşılması olduğunu kaydeden Siber, “Çözüm sürecinde önemli olan sadece liderlerin görüşmesi değil. Toplumun da bu sürece hazır olması gerek” ifadesini kullandı.

“Olası federal bir çözümde kendi devletimizde, kendi kurumsal yapılarımızla var olacağız” diyen Meclis Başkanı Siber, bu yapıların güçlü olmasının toplumdaki bireylerin özgüvenini yükselteceğini, sürece de motivasyon katacağını söyledi.

Siber, “Toplumun çözüme ne kadar hazır olduğu konusunda da çalışmalar yapılmalı. Bunun için kendi kurumsal yapımızı güçlendirmemiz gerekiyor. Toplum olarak bu sürece ne kadar hazır olursak o kadar özgüvenli olacağımızı düşünüyorum” ifadesini kullandı.

ÇÖZÜM SONRASI BEKLENTİLERİN NASIL KARŞILANACAĞI KONUŞULACAK

“Kıbrıs’ta Çözüm Sonrası Beklentilerin Karşılanması Çalıştayı”na katılmak üzere bu sabah adadan ayrılan Meclis Başkanı Sibel Siber, TAK muhabirine Ankara’da yapacağı temaslar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Siber, Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği tarafından yarın düzenlenecek “Kıbrıs’ta Çözüm Sonrası Beklentilerin Karşılanması Çalıştayı”nda çeşitli görüşlerin masaya yatırılacağını söyledi.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapacağını dile getiren Siber, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek’in de açılışta bir konuşma yapacağını söyledi.

“ÇİÇEK VE ATALAY’LA DA GÖRÜŞECEĞİM. ANA KONU ÇÖZÜM SÜRECİ VE BİDEN’İN ZİYARETİ OLACAK”

Siber Ankara’da bulunacağı sürede Çiçek ve Türkiye’nin Kıbrıs işlerinden de sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’la da görüşeceğini kaydederek, “Ana konumuz Kıbrıs’taki çözüm süreci ve ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’in adaya yaptığı önemli ziyaret olacak” dedi.

Meclis Başkanı Siber, yarın akşam saat 19.55’te yurda dönecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.