1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİBER İÇİN BİR ARAYA GELDİLER
SİBER İÇİN BİR ARAYA GELDİLER

SİBER İÇİN BİR ARAYA GELDİLER

SİBER İÇİN BİR ARAYA GELDİLER

A+A-

CTP Girne İlçe Örgütü dün akşam düzenlediği etkinlikte Girneli partililer ve destekçilerini bir araya getirdi.

CTP-BG’den yapılan açıklamaya göre 19 Nisan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine bir hafta kala Dome Otel’de gerçekleştirilen  gecede Meclis Başkanı ve CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Genel Başkan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile parti üst düzey yöneticileri de yer aldı.

SİBER

Gecede bir konuşma yapan Meclis Başkanı ve CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber bir hafta sonra gerçekleştirilecek seçimin, geleceğin, barışın, çözümün, yeni bir anlayışın seçimi olacağını kaydetti. Siber, “Ekibi olan, tecrübesi olan, bugüne kadarki bütün barış ve çözüm konularında imzası olan bir partiyiz biz. Bu seçim köhne bir zihniyetle yeni bakış arasında olacak. Bu seçim zamana oynayan siyasetle çözüm odaklı siyaset arasında olacak. Bu seçim kendilerini vazgeçilmez olarak görenlerle makamları amaç değil araç olarak görenler arasında olacak. Biz inanırız, güçlü ekiplerimizle çözeceğiz. Farkı ortaya koyacağız. Kıbrıslı Türklerin ve kurumlarının itibarını yükseleceğiz” dedi.

YORGANCIOĞLU

CTP-BG Genel Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da yaptığı konuşmada bu seçimin ülkenin geleceğiyle ilgili kaderini belirleyecek bir seçim olduğunu; CTP’nin bu ülkede demokrasiyi, halkın yaşam kalitesini geliştirmeyi amaçlama yanında Kıbrıs sorununu çözme gibi bir hedefi olduğunu söyledi.

“Kıbrıs sorununun çözümü konusunda anahtar cumhurbaşkanlığı makamıdır. Bu makamda kuruluş ilkeleri çözüm, barış olan ve bu uğurda büyük mücadeleler vermiş olan CTP 'li bir anlayışın olması önemli bir konudur” diyen Yorgancıoğlu, bu sorunun artık yeterince sürüncemede kaldığına ve artık çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Yorgancıoğlu, “Bu nedenle adayımız Sibel Siber’in birinci turdan kazanması için var gücümüzle çalışmalıyız” dedi.

TALAT

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da konuşmasında Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun güven vermediğini ve  birinci turdan teslim olacak gibi göründüğünü savundu. “Bunu bir dilek, bir temenni olarak söylemiyorum bu gerçek bir görüntüdür" diyen Talat, CTP’nin bu dönemde çok büyük görevleri olduğunu söyledi.

Talat, “Bu seçimde Siber'i seçerek  çözümün önünü açacağız . Beş yıl zaten kaybettik bundan sonra kaybedilecek beş yıl yirmi beş yıl gibi hissedilir. Derviş Eroğlu cumhurbaşkanı olduğu sürece Kıbrıs sorununun çözümü mümkün değildir” dedi.

TAK

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.