1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİBER, KIRGIZİSTAN HEYETİNİ KABUL ETTİ
SİBER, KIRGIZİSTAN HEYETİNİ KABUL ETTİ

SİBER, KIRGIZİSTAN HEYETİNİ KABUL ETTİ

Meclis Başkanı Sibel Siber, temeaslarda bulunma amacıyla KKTC’de bulunan Kırgızistan heyeti kabul etti.

A+A-

Meclis Başkanı Sibel Siber, temaslarda bulunma amacıyla KKTC’de bulunan Kırgızistan heyeti kabul etti.

Uluslararası Işıkkol Formu Başkanı Aksar Aimatov, Kırgızistan Sosyal Demokrat Partisi Genel Başkanı Chynybai Tursunbekov, Atameken Partisi Genel Başkanı Omurbek Tekebaev, Meclisteki Atameken Partisi Grubu üyesi Saidulla Nyshanov ve folk sanatçısı Gulzada Ryskulova’dan oluşan Kırgızistan heyetini KKTC’de 30 Ekim’e dek temaslarda bulunacak.

SİBER

Meclis Başkanı Sibel Siber kabulde yaptığı konuşmada, Kırgızistan Hükümetini oluşturan 3’lü koalisyon ortağı siyasi partilerin başkan ve temsilcileriyle, Uluslararası Işıkkol Formu Başkanı aynı zamanda Türk Dünyasının ünlü Yazarı Cengiz Aimatov’un oğlu Askar Aimatov’ü ülkede ağırlamaktan onur duyduğunu belirtti.

Yeni kurulmasına rağmen dinamik bir ülke olan KKTC’de üniversitelerde 2 bine yakın Kırgız öğrencinin eğitim gördüğünü ifade eden Siber, uluslararası tanınan üniversitelerde kalteli eğitim verildiğini kaydetti.

Her iki ülke ve halklarının biribirini daha iyi tanımaları için bir çok ortak payda bulunduğunu belirten Meclis Başkanı Siber, bunların  başında ortak dil ve kültürel değerler geldiğini vurguladı.

Bu kapsamda meydaya da önemli görevler düştüğüne işarete eden Siber, özellikle TV’lerde yapılacak programlarla her iki ülke ve halklarının birbirini daha yakından tanıma imkanı bulacaklarına dikkat çekti.

Meclis Başkanı Sibel Siber konuşmasının sonunda Kırgız heyete, üzerinde KKTC Meclisi’nin plaketini takdim etti.

TURSUNBEKOV

Kırgızistan Sosyal Demokrat Partisi Genel Başkanı Chynybai Tursunbekov da  yaptığı konuşmada, Kırgızistan Hükümetini oluşturan 3’lü koalisyonun üyeleri siyasi partiler olarak geldikleri KKTC’de, burada öğrenim gören Kırgız öğrencilerle burada yaşayan Kırgız vatandaşlarının durumları hakkında bilgi edinme amacıyla geldiklerini kaydetti.

Konuşmasında Kırgızistan Parlentosu hakkında bilgi veren Tursunbekov, Meclis Başkanı Sibel Siber’e ziyaretin anısına hediye takdim etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.