1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİBER, PAKİSTAN MİLLETVEKİLLERİNİ KABUL ETTİ
SİBER, PAKİSTAN MİLLETVEKİLLERİNİ KABUL ETTİ

SİBER, PAKİSTAN MİLLETVEKİLLERİNİ KABUL ETTİ

Siber, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları çerçevesinde KKTC’ye gelen Pakistan Milletvekillerini kabul etti.

A+A-

SİBER, İSRAİL’İ KINADI

Meclis Başkanı Sibel Siber, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları çerçevesinde KKTC’ye gelen Pakistan Milletvekilleri Seema M. Jameeli ile Imran Z. Leghari’yi kabul etti.

Kabulde konuşma yapan  Imran Z. Leghari, KKTC’de bulunmak ve kutlamalara katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Meclis Başkanı Sibel Siber’i ülkesine davet etti.

Pakistan Parlamentosu’ndan da selam ve saygılarını getirdiğini de sözlerine ekleyen Leghari, KKTC’yi çok beğendiklerini söyledi.

Meclis Başkanı Sibel Siber de, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın kendileri için önemli olduğuna dikkat çekerek, konuk heyetleri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Pakistan Milletvekillerinin KKTC’ye yapmış oldukları ilk ziyaretlerinden memnuniyetle ayrılmalarını temenni eden Siber, konukların burada bulundukları süre zarfında  KKTC hakkında daha çok bilgi edinmelerinin önemine vurgu yaptı.

“İSRAİL’İ KINIYORUZ”

Ziyarette, Gazze’de yaşanan olayları değerlendirmesinin istenmesi üzerine Siber, İsrail’i kınadıklarını ve orada yaşanların tam bir insanlık dramı olduğunu kaydetti.

İnsanın kendi ülkesinde en temel hakkı olan yaşama hakkının elinden alındığını dile getiren Siber, dünyanın gözü önünde bugün bu dramın yaşanmasının kabul edilemez olduğunu söyleyerek, bunun bir an önce durdurulması için uluslararası kamuoyu ve örgütlerin harekete geçmesini beklediklerini belirtti.

İnsanlara kendi ülkelerinde bu dramın yaşatılmasının kabul edilecek bir durum olmadığını vurgulayan Siber, “Dünya barışı çok önemlidir” dedi.

Geçmişte Kıbrıslı Türklerin de bu tür dramlar yaşadığını dile getiren Siber, “Kıbrıs Türklerin yaşadığı dramlar vardır. O yüzden biz bu acıyı çok iyi anlıyoruz. Tüm mücadelemiz bu yüzden... barış ve çözüm içindir. Bu yaşananlar barışın önemini bir kez daha gözler önüne sergilemektedir.

Barış ve özgürlük öyle değerlerdir ki bu değerleri ancak kaybettiğimiz zaman, tehlikeye girdiği zaman anlıyoruz” şeklinde konuştu.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.