1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİBER: “TOPLUMSAL YARALARIMIZI İYİLEŞTİRMEK TEMEL GÖREVİM”
SİBER: “TOPLUMSAL YARALARIMIZI İYİLEŞTİRMEK TEMEL GÖREVİM”

SİBER: “TOPLUMSAL YARALARIMIZI İYİLEŞTİRMEK TEMEL GÖREVİM”

Siber, seçimi kazanmaları halinde cumhurbaşkanlığı makamında,

A+A-

SİBER: “TOPLUMSAL YARALARIMIZI İYİLEŞTİRMEK TEMEL GÖREVİM”

Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) Cumhurbaşkanı adayı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Dr. Sibel Siber, seçimi kazanmaları halinde cumhurbaşkanlığı makamında, Kıbrıs Türk halkını ileriye taşıyabilmek adına çalışmalar yürütüleceğini söyledi. Siber, halkın elli yıldır tıkanan damarlarını açmak için topyekûn bir mücadele verileceğini ve doktorluk mesleğinin verdiği tecrübeyle toplumsal yaraları sarmak için çabalayacağını belirtti.

CTP-BG’den yapılan açıklamaya göre,  Siber, Halk Sanatları Vakfı (HASDER) ile Gönyeli Köy Kadın Kursu’nu ziyaret ederek cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili bilgi verdi.

Siber’e ziyaretleri sırasında CTP Kadın Örgütü Başkanı Sibel Sorakın ile Kadın Örgütü Lefkoşa İlçe Başkanı Nazife Göçer eşlik etti.

KKTC Cumhurbaşkanı’nın bugüne kadar hep müzakereci gözüyle görüldüğünün altını çizen Siber, bu kez bir ilk yaşanacağını ve cumhurbaşkanının artık iç meselelerle ilgili de duyarlı olacağını söyledi.

Bu konuyu ilk gündeme getirdiği dönemlerde diğer adaylar tarafından “Cumhurbaşkanlığı icraat makamı değildir” yönünde eleştiriler aldığını dile getiren Siber, şimdilerde ise bu adayların kendisinin bahsettiği projelerden bahsetmeye başladıklarını ve doğruyu bulduklarını ifade etti.

“ÇÖZÜM İSTENCİMİZİ DÜNYAYA DUYURACAĞIZ”

Konuşmasında Kıbrıs müzakerelerine de değinen CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, müzakerelerin durduğu andan itibaren Kıbrıs Türk liderliğinin etkin kulis ve lobi çalışması yapması gerektiğini ancak mevcut liderliğin önceliğinin farklı olduğunu kaydetti. 

Kırk yıldır bu zihniyet nedeniyle toplumun kaybettiğini savunan Siber, mevcut liderlik tarafından halka verilen mesajların halkın özgüvenini zedelediğini söyledi. Başbakan olarak görev yaparken halkta oluşan güven duygusunu daha da ileriye götürmek için aday olduğunu vurgulayan Siber, ayrım gözetmeden hak ve adalet ilkesini yüceltmek için çalışacağını,;doktorluk mesleğinin verdiği tecrübeyle toplumsal yaraları sarmak, gündelik yaşamamızı iyileştirmek için çabalayacağını kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.