1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİBER VE MECLİS DİVAN HEYETİNİN ANKARA TEMASLARI
SİBER VE MECLİS DİVAN HEYETİNİN ANKARA TEMASLARI

SİBER VE MECLİS DİVAN HEYETİNİN ANKARA TEMASLARI

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek’in davetlisi olarak Ankara’da bulunan Meclis Başkanı Sibel Siber ve beraberindeki Meclis Divan Üyeleri’nden oluşan heyet, temaslarını bugün de sürdürdü.

A+A-

SİBER VE HEYET, BUGÜN MALATYA KÜLTÜR GÜNLERİ’NİN AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

MECLİS BAŞKANI SİBEL SİBER : “BİRBİRİMİZE DESTEK OLARAK DAHA GÜZEL GÜNLERE ULAŞACAĞIZ”

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek’in davetlisi olarak Ankara’da bulunan Meclis Başkanı Sibel Siber ve beraberindeki Meclis Divan Üyeleri’nden oluşan heyet, temaslarını bugün de sürdürdü.

Heyet bugün ilk olarak TBMM Meclis Genel Kurulu’na giderek oradaki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Sibel ve beraberindeki heyet, daha sonra TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Malatya Milletvekili Parlamentararası KKTC Dostluk Grubu Başkanı Ömer Faruk Öz’un davetlisi olarak, Malatya Kültür Günleri’nin açılış törenine katıldı.

Meclis Başkanı Sibel Siber, törenin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye ziyaretinin yararlı geçtiğini belirterek,  sıcak ilgi gördüklerini söyledi ve herkese teşekkür etti.

Anadolu’nun bir kültür mozaiği olduğunu;  zenginlik ve güzelliğinin bundan kaynaklandığını dile getiren Siber, Malatya’nın da bu kültür mozaiğinin bir parçası olduğunu söyledi.

Siber, Malatya Kültür Günleri dolayısıyla düzenlenen etkinlikte bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Bu bizim için ayrı bir anlam ve önem taşıyor. Malatya’yı görmek istiyoruz ve bir davet aldık. Bu daveti memnuniyetle ve sevinçle karşıladık. İnşallah Malatya’yı, Malatyalıları, Maltya’nın kültürünü göreceğiz, biz de kendi kültürümüzü anlatacağız. Birbirimize destek olarak daha güzel günlere ulaşacağız” dedi.

ÇİÇEK

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ise açılıştaki konuşmasında, KKTC Meclis heyetini Türkiye’de görmekten mutlu olduklarını dile getirdi.
Çiçek, iki ülke ilişkilerinin artarak devam edeceğini de söyledi.

Malatya Kültür Günleri’nin açılış törenine, Türkiye İçişleri Bakanı Naim Şahin, Kadın ve Aileden sorumlu Devlet Bakanı Fatma Şahin,  Malatya Valisi  Vasip Şahin, Malatya Milletvekili, Parlamentararası KKTC Dostluk Grubu Başkanı Ömer Faruk Öz ve bazı milletvekilleri milletvekili katıldı.

SİBEL TARİHİ ANKARA EVLERİNİ GEZDİ

Meclis Başkanı Sibel Siber ve beraberindeki Meclis heyeti, Ankara temaslarını, Hamamönü tarihi Ankara Evleri’ni gezerek tamamladı.

Heyete, tarihi Ankara evlerinin restorasyonunu (yenileme) yapan Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Keleş eşlik ederek, evler ve evlerde yapılan sanatsal çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Meclis Başkanı Sibel Siber bugün ayrıca saat 13.00’te de TRT TÜRK’te canlı yayına katıldı.

Siber başkanlığındaki Meclis heyeti, temaslarını tamamlamasının ardından bugün saat 18.45’te KKTC’ye dönmek amacıyla Ankara’dan ayrılacak.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.