1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİBER:TOPLUM TOMA’YA İHTİYACI OLMADIĞINI SESLENDİRMİŞTİR
SİBER:TOPLUM TOMA’YA İHTİYACI OLMADIĞINI SESLENDİRMİŞTİR

SİBER:TOPLUM TOMA’YA İHTİYACI OLMADIĞINI SESLENDİRMİŞTİR

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Kıbrıs Türk toplumunun yapısında şiddet olmadığını ifade ederek, farklı görüşlerin, empati çerçevesinde uygarca tartışılabildiğini dile getirdi.

A+A-

SİBER: “BİZİM TARİHİMİZDE TAŞLI, SOPALI, MOLOTOF KOKTEYLLİ YÜRÜYÜŞLER VE MİTİNGLER OLMAMIŞTIR. TOPLUM TOMA’YA İHTİYACI OLMADIĞINI SESLENDİRMİŞTİR”

ÖZKARDAŞ: “KIBRISLI TÜRKLER SEVECEN VE DEMOKRATİKTİR. BİZİM TOMA’YA İHTİYACIMIZ YOK. BU ARACIN ADAYA GELMESİ BÜYÜK TEPKİLER YARATIR”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Kıbrıs Türk toplumunun yapısında şiddet olmadığını ifade ederek, farklı görüşlerin, empati çerçevesinde uygarca tartışılabildiğini dile getirdi.

Siber, “Bizim tarihimizde taşlı, sopalı, molotof kokteylli yürüyüşler ve mitingler olmamıştır. Olmayacağına da inancımız yüksektir. Toplum TOMA’ya ihtiyacı olmadığını seslendirmiştir” dedi.

Siber, Kıbrıslı Türklerin demokrasiye saygısının dış basında övgüyle yer aldığını da dile getirerek “Toplumun bu özelliği ile gurur duyuyorum” dedi. Bu tutumun tarihe geçebileceğine inanç belirti.

Sibel Siber, ülkede düzenlenen büyük mitingleri anımsatarak, “Geçmişte, nüfusumuzun nerdeyse 5’te biri bir meydanda toplanarak mitingler düzenledi ve kimsenin burnu kanamadı. Bu ülke insanı iki farklı ideolojideki siyasi parti mitinglerine yan yana meydanlarda katıldı, kimseye zarar gelmedi. En sağdan, en sola, hangi görüşte olursa olsun toplumun tüm kesimi böyle bir araca ihtiyaç duymadığımızı belirtmiştir. Bu göz önünde bulundurulacaktır” ifadesine yer verdi.

SİBER, KAMU-SEN YETKİLİLERİNİ KABUL ETTİ

Meclis Başkanı Siber, Mehmet Özkardaş başkanlığındaki Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMU-SEN) Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti.

Siber, Meclis’in geçişteki çalışmalarının toplumda iyi intiba bırakmadığını ifade ederek, halkın bu nedenle çöküntü yaşadığını dile getirdi.

Meclisin bu dönemki çalışmalarından umutlu olduğunu belirten Siber, Kıbrıs Türk toplumuna da umutlu olması yönünde çağrı yaptı.

Sibel Siber, milletvekillerinin çalışmaya olan motivasyonlarına dikkat çekerek, “Vekillerin Meclisteki içtüzüğe ve yasalara uymak, zamanında toplanmak ve verimli olmak için heyecan duyduklarını görmekten ötürü umutlu ve mutluyum. Ayrıca Mecliste hoş olmayan davranış ve sözcüklerin olmayacağına dair inancım da yüksektir” diye konuştu.

“YETER Kİ UMUTSUZLUĞA KAPILMAYALIM”

Meclis Başkanı Siber, ülke ve toplum için en güzelini yapmaya çalışacaklarını vurgulayarak bunun heyecanını duyduklarını yineledi.

Görevlerini ülke ve halk sevgisi ile yerine getireceklerini ifade eden Sibel Siber, “Başarılı olmamamız için hiçbir sebep yoktur, yeter ki umutsuzluğa kapılıp ülkemize küsmeyelim” dedi.

El birliği ile çalışmanın önemine dikkat çeken Siber, başarıya ancak bu şekilde ulaşılabileceğini vurguladı.

YASALAR İNTERNET ORTAMINDA TARTIŞILABİLECEK

Meclis’in çalışmaları konusunda bilgi veren Siber, Meclis’te bekleyen yasaların hızla geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Komitelerin çalışmalara hızla başladığını ifade eden Sibel Siber, komitelerde görüşülen yasaların internette yayınlanarak, bu konuda bilgisi olan kişilerin görüş ve yorumuna açılacağını kaydetti.

Siber, bu sayede daha demokratik yasalar hazırlanmasına zemin hazırlayacaklarını dile getirdi.

MİLLETVEKİLLLERİNE BASIN ODASI HAZIRLANIYOR

Mecliste milletvekilleri için bir basın odası hazırlayacaklarının bilgisini de veren Sibel Siber, “Halka mesaj vermek, görüşlerini bildirmek isteyen milletvekilleri basın odası sayesinde halkla temas halinde olacak. Halk da basın aracılığı ile, merak ettiği konuları milletvekillerine sorabilecek” dedi.

Pazartesi ve Perşembe günlerini Genel Kurul’a ayırdıklarını dile getiren Siber, haftanın diğer günlerinde vatandaşların randevu alarak milletvekilleri ile görüşebileceğini ifade etti.

SOSYAL DEVLETE GÜVEN

Kıbrıs Türk toplumunu güzel günler beklediğini ve buna da gönülden inandığını dile getiren Siber, şunları da ekledi:

“Yapılan araştırmalarda mutlu bir toplum görüntüsü veremiyoruz. Bu ülkede, hak -adaletin yenmesi bizi uzun yıllar zedeledi. Bunların yeniden tesis edilmesi, ülke insanının kendini yönetenlere güven duyması lazım.

Bireyler, sosyal devletin kendisini koruduğuna gönülden inanmalıdır. Bu da yöneticilerin elindedir. Bu konuda birlikte çalışacağız.”

ÖZKARDAŞ: “TOMA’YA İHTİYACIMIZ YOK”

Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş, TOMA konusuna değinerek, Kıbrıslı Türklerin sevecen ve demokratik bir halk olduğunu ifade etti; “Bizim TOMA’ya ihtiyacımız yok. Bize göre bu aracın adaya gelmesi büyük tepkiler yaratır ve uysal olan halkı hırçınlaştırır” dedi.

“Süratle demokratikleşme adımlarını atmalıyız” diyen Özkardaş, Anayasa’nın Geçici 10’uncu maddesinde değişiklik yapılması gerektiğini söyledi.

Mehmet Özkardaş, TOMA’nın ülkeye getirilmemesi için Kamu-Sen olarak her türlü yasal mücadeleyi vereceklerini ifade ederek, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı’na bu konuda bir çağrı yaptı.

“SİBER’İN ÇALIŞAMALARINDAN GURUR DUYDUK”

Özkardaş, geçiş hükümetine ve bu dönemdeki icraatlara dikkat çekerek, halkın bu uygulamalarla moral bulduğunu anımsattı.

Siber’in başbakanlık dönemindeki başarısından gurur duyduklarını dile getiren Özkardaş, “Eminiz ki başkanlık döneminizde Meclis’in çalışma düzeni ve yapısı değişecek, Meclis daha fazla çalışacak” dedi.

Meclisin geçmiş dönemdeki çalışmaları için “sınıfta kaldı” ifadesini kullanan Özkardaş, şunları ekledi:

“Umuyoruz ki Meclis halkı temsil edebilecek nitelikte, birbirini dinleyen ve anlayan, yasalara uyan ve halkın beklentisi olan yasaları gönül ve el birliği ile geçirebilecek şekilde çalışır.

Sibel Siber döneminde bunu temellerinin atılacağın, halkın yüzünün güleceğine inanıyoruz ve bunun sürdürülmesini istiyoruz.”

BEKLEYEN YASALAR

Özkardaş, Hasta Hakları Yasası, Genel Sağlık Sigortası Yasası,  Kamu Görevlileri Değişiklik Yasası, Göç Yasası’nın bir an önce ele alınması gerektiğine işaret etti.

Mehmet Özkardaş, Kıbrıs Türk Hava Yolları’ndan istihdam edilenlerin birtakım haklarının verilmediğini anımsatarak, bunlarla ilgili değişiklerin ivedi olarak yapılması gerektiğini söyledi.

Özkardaş, konuşmasında toplumsal barışın, hoşgörünün önemine dikkat çekti.

Ziyaret sonunda Kamu-Sen yetkilileri, yeni görevinde başarı diledikleri Siber’e çiçek takdim etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.