1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİGARA İZMARİTİ 20 DÖNÜM ORMANLIK ALANI KÜL ETTİ
SİGARA İZMARİTİ 20 DÖNÜM ORMANLIK ALANI KÜL ETTİ

SİGARA İZMARİTİ 20 DÖNÜM ORMANLIK ALANI KÜL ETTİ

Dipkarpaz – Kaleburnu arasında söndürülmeden atılan sigara izmariti 20 dönüm ormanlık alanı kül etti

A+A-

Dipkarpaz – Kaleburnu arasında dün öğleden sonra bir arabadan söndürülmeden atılan sigara izmariti 20 dönüm ormanlık alanı kül etti.

İtfaiye ve Orman Dairesi ekiplerinin yanı sıra duyarlı vatandaşları da seferber eden yangın saat 16.30 sıralarında başladı. Havanın sıcak, yol kenarındaki temizlenmemiş otların da kuru olması nedeniyle hızla yayılan alevlerin yüksekliği korkuları daha da artırdı.

Geçtiğimiz yıl benzer sebeple çıkan ve 120 dönüm ormanlık alanı küle çeviren bölgenin hemen yakınında başlayan dünkü yangının önüne geçebilmek için yoğun uğraş verildi.

Yangın ihbarıyla birlikte Yeşilköy’deki itfaiye ekibi ile Orman Dairesi ekiplerinin yanı sıra bölge halkı da olay yerine koştu. Yaklaşık bir saat süren yoğun uğraşların ardından alevler kontrol altına alınarak söndürüldü ve soğutma çalışmaları başlatıldı.

Dipkarpaz’a itfaiye istediler.Yangın haberini alarak ellerindeki imkânlarla hemen olay yerine koşan ve ağaçları kurtarmak için yoğun çaba harcayan bölge sakinleri, ülkenin yeşile sahip ender bölgelerinden biri olan Karpaz bölgesinin ormanlarının korunması için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini vurguladı.

Dipkarpaz’a mutlaka bir itfaiye istasyonu kurulması gerektiğine vurgu yapan vatandaşlar, bunun yanında insanların da sigara izmaritlerini gelişigüzel etrafa atmamalarını, piknik yerlerinde yaktıkları mangallardaki ateşlerin söndüğünden emin olmalarını ve ormanları korumak için azami dikkati göstermelerini istedi.

Tüm bunların yanı sıra, belediye veya Karayolları Dairesi ekiplerinin de düzenli olarak yol kenarlarındaki otları temizlemesi gerektiğine vurgu yapan vatandaşlar, “Ormanlarımızı korumak herkesin asli görevi olmalıdır” görüşünü dile getirdi.

Kıbrıs Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.