1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİGORTA VANTİLATÖRLE SOĞUTULUYOR!
SİGORTA VANTİLATÖRLE SOĞUTULUYOR!

SİGORTA VANTİLATÖRLE SOĞUTULUYOR!

Şaka gibi!

A+A-

Polatpaşa İlkokulu’nda aşırı yüklenme sonucu ısınan dağıtım panosu ve sigorta vantilatörle soğutuluyor

Ahmet İLKTAÇ

Gazimağusa’da Polatpaşa İlkokulu’nda aşırı yüklenme sonucu sürekli ısınıp otomatiğin atması nedeniyle okulun elektrik dağıtım panosu ve sigortası vantilatörle soğutuluyor.

Gazetemiz KIBRIS’ı arayarak şikayette bulunan bir veli, Lefkoşa’da Güzel Sanatlar Lisesi’nde ve geçtiğimiz aylarda Gazimağusa’da Alasya İlkokulu’nda elektrik sistemlerinin yetersizlikleri nedeniyle meydana gelen patlamaları ve yangını dikkate alarak Polatpaşa İlkokulu’nda da böylesi bir durumun yaşanabileceğinden duyduğu endişeyi dile getirdi.

Veli, yaklaşık 2 hafta önce okulun elektrik dağıtım panosunun ve sigortasının bulunduğu bölümün vantilatörle soğutulmaya çalışıldığını gördüğünü söyledi.

Söz konusu veli, dün de Lefkoşa’da Güzel Sanatlar Lisesi’nde elektrik trafosunun patlaması sonucu yangın çıktığını öğrendiğini, öğle saatlerinde küçük kızını okuldan almaya Polatpaşa İlkokulu’na gittiğinde de bu manzarayla karşılaştığını kaydetti.

Veli, 21. yüzyıla geldiğimiz bu günlerde Polatpaşa İlkokulu’nda yaşanan bu olayın hem korkutucu hem utanç verici olduğunu dile getirdi.

Konu ile ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil ise, Gazimağusa Bölgesi’ndeki birçok okulda elektrik sistemlerinin yetersizliği ile ilgili sorunlar olduğunu bildirdi.

Şener Elcil, Alasya İlkokulu’nda geçtiğimiz yıl yaşanan patlamayı örnek gösterirken, okullarda birçok alt yapı eksiklikleri olduğunu ifade etti.

Taşer: Isınma gerçekleştiği için otomatikler sürekli atıyor

KIBRIS’a konuşan Polatpaşa İlkokulu Müdürü Mehmet Erbil Taşer, Elektrik Kurumu ve İlköğretim Dairesi’nin konuyla ilgili inceleme yapıp projesini çıkardığını söyledi. Taşer, okul nüfusunun çok arttığını, 22 adet klimaları olduğunu ve bu nedenle de sistemin birkaç yıl önce değişmesine rağmen otomatiğin yine de yeterli olmadığını kaydetti.

Isınma gerçekleştiği için otomatiklerin sürekli attığını anlatan Taşer, Kız Meslek Lisesi’nin bahçesine büyük bir trafo odası yapılıyor, okulun oradan besleneceğini dile getirdi. Taşer, “Yeni bütçenin geçmesiyle sorun çözülecek. Ders sırasında otomatikler düşüyor. Biz de soğutuyoruz. Elektrik branşımdır. 1 aydan bu yana bu şekilde çözüm bulabildik. Bakanlıktan sorunun çözümü için söz aldım. Maliyeti yaklaşık 50 bin sterlinden bahsediliyor” dedi.

Kıbrıs Gazetesi

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.