1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ‘‘SIKINTILAR KIBRIS TÜRK HALKININ ONURUNU ZEDELİYOR”
‘‘SIKINTILAR KIBRIS TÜRK HALKININ ONURUNU ZEDELİYOR”

‘‘SIKINTILAR KIBRIS TÜRK HALKININ ONURUNU ZEDELİYOR”

KAMU-SEN Başkanı Mehmet Özkardaş, kamu çalışanlarının maaş ödemeleri ile ilgili yaşanan sıkıntılar ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile yapılan protokolün uygulanması baskıların, Kıbrıs Türk halkının onurunu zedelediğini söyledi.

A+A-

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMU-SEN) Başkanı Mehmet Özkardaş, kamu çalışanlarının maaş ödemeleri ile ilgili yaşanan sıkıntılar ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile yapılan protokolün uygulanması baskıların, Kıbrıs Türk halkının onurunu zedelediğini söyledi.

Özkardaş bugün yaptığı yazılı açıklamada,  Hükümet’e “Batık bankalardan, Kalkınma Bankası ve diğer kamu bankalarından hortumlanan milyar dolara yakın parayla her yıl kaçırılan ve kayıt dışılıkla birlikte 700 milyon TL’yi bulan ve toplamda da 1,2 milyar dolar olan vurguların peşine düşebilirseniz, kimseden para istememize gerek kalmaz” çağrısı yaptı.

Özkardaş, “Yeter ki bu cesareti ve erdemi gösterin, bu halk sizin arkanızda olur. Ama hem soygunlara çanak tutup, hem de maaş ödemeleri için avuç açmaya devam ederseniz, emir almaya da devam edersiniz”  ifadesini kullandı.

Özkardaş, maaş ödemeleri için Türkiye’nin her yıl verdiği paranın, yaklaşık 350 milyon dolar olduğunu kaydetti.

Siyasi rant uğruna binlerce kişi hiçbir kriter aranmaksızın vatandaş yapılırken, yasal olarak vatandaşlığa hak kazananların bazılarının vatandaş yapılmadığını iddia eden Özkardaş, hızla ve kontrolsüz şekilde artan nüfus nedeniyle hastanelerdeki hizmetler yetersiz kaldığını, eğitimin kalitesi düştüğünü, belediye altyapı hizmetleri ve karayollarının yetersiz kaldığını, yaşam standartlarının düştüğünü savundu.

Özkardaş, “Yani dememiz o ki; Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri bize yardım yaparken lütuf yapmıyor. Türkiye’nin buradaki varlığının ve menfaatlerinin varlığı; Kıbrıs Türk Halkının Kıbrıs’taki varlığına ve kimliğinin korunmasına bağlıdır” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.