1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ŞİMDİ ‘BANANAS’ SEYAHAT ARANIYOR!
ŞİMDİ ‘BANANAS’ SEYAHAT ARANIYOR!

ŞİMDİ ‘BANANAS’ SEYAHAT ARANIYOR!

Sırlarla dolu... KKTC'de İnsan kaçakçılığı...2 kişi her yerde aranıyor fakat;

A+A-

Dipkarpaz açıklarında geçtiğimiz Pazar günü, 14 mülteciyle yakalanan tekne kaptanı Habib Ayar ile onları karada bekleyen Mehmet Ali Kızılkaya’nın verdiği gönüllü ifade, Kuzey Kıbrıs’ta insan kaçakçılığında gelinen noktayı göstermesi açısından ibret verici... Polise gönüllü ifade veren zanlılar, 1 Şubat günü “Bananas” isimli tekne ile yine 14 Suriye uyruklu mülteciyi KKTC’ye sokarak Güney Kıbrıs’a geçirdiklerini itiraf etti. “Yellow lady” isimli tekneye emare olarak el koyan polis,  KKTC’de olduğu ve başka bir renge boyandığı tespit edilen “Bananas” isimli diğer tekneyi arıyor.

4 gün daha tutuklu kalacaklar

Ek tutukluluk istemi ile dün Gazimağusa Kaza Mahkemesine çıkarılan zanlılar Habib Ayar ile Mehmet Ali Kızılkaya hakkında 4 gün ek tutukluluk emri temin edildi.  Mahkemeye olguları aktaran Dipkarpaz Polis Karakolunda görevli polis memuru Caner Demir, zanlı 1 Habib Ayar’ ın  6 kadın 4 çocuk ve 4 erkek olmak üzere 14 Sureyi uyruklu mülteciyi Dipkarpaz açıklarında, KKTC karasuları olarak belirlenen bölgede, ülkeye yasadışı yollardan sokmak üzere iken Sahil Güvenlik Komutanlığı botlarınca suçüstü yakalandığını söyledi.

2 kişi her yerde aranıyor fakat...

Zanlı 1 den elde edilen soruşturma da karada mülteciler ile beraber kendini bekleyen 3 şahsın daha olduğunu belirlediklerini aktaran Demir, zanlı 2 Mehmet Ali Kızılkaya’ nın bu 3 şahıstan biri olduğunu ve 17 Şubatta Lefkoşa’ da bulunan evinde tespit edilip tutuklandığını anlattı.

Zanlıların verdikleri gönüllü ifadelerinde 1 Şubat tarihinde “bananas” isimli tekne ile 14 Suriye uyruklu mülteciyi karpaz bölgesinde KKTC’ye yasadışı yollardan sokup Güney Kıbrıs’a geçirdiklerini itiraf ettiklerini anlatan Demir, konu ile ilgili aranan 2 şahsın henüz bulunamadığını belirtti. Demir, konu şahısların yurt dışına çıkışlarının yasaklandığını ve konu şahısların KKTC’nin her yerinde arandığını söyledi. 

 

Polis 8 gün tutukluluk istedi...

Zanlı 2 Mehmet Ali Kızılkaya’ nın evinde yapılan aramalarda “GPS” ile beraber Zanlı 1 Habib Ayar ve mültecilerle irtibata geçtiği belirlenen cep telefonu bulduklarını aktaran Demir, soruşturmanın genişletilerek sürdürüldüğünü söyleyerek, tahkikatın selameti açısından zanlıların 8 gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti. Savcı Hasan Çaltılı bu süreyi 4 gün ile sınırlandırdı.

Mahkemeden merhamet dilendi...

Mahkemede söz alan zanlı 1 Habib Ayar perişan durumda olduğunu söyleyerek, mecbur kaldığı için böyle bişey yaptığını öne sürdü. Ailesinin evden atılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu söyleyen Ayar, özür dileyerek mahkemeden merhamet dilendi.

Zanlı 2’ nin avukatının da tutukluluk süresine itirazı olmaması üzerine Yargıç Ayşen Toroslu zanlıların 4’ er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.