1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ŞİMDİ ÇOK PİŞMAN
ŞİMDİ ÇOK PİŞMAN

ŞİMDİ ÇOK PİŞMAN

KKTC’den bir siyasi partinin kendisinden 250 bin dolar rüşvet istediğini iddia eden

A+A-

Türkiye’nin onayladığı 4 milyon dolarlık feribot kredisi için KKTC’den bir siyasi partinin kendisinden 250 bin dolar rüşvet istediğini iddia eden Gürcafer, bu yöndeki şikayetini kimsenin dikkate almamasından yakındı.

Müteahhitler Birliği’nin eski başkanı, işadamı Cafer Gürcafer, Mimoza Oteli’nde yaşadığı sorunların daha beterini, İspanya’dan gemi alımı sırasında yaşadığını söylüyor.

Gürcafer’in, İsrail ile Gazimağusa arasında sefer yapacak olan gemi işletmeciliği konusunda güzel hayalleri vardı. Satın aldığı geminin adı ise Med-Dream idi...

Gürcafer, İspanyolar’dan gemi satın alınmasıyla ilgili sürecin Kıbrıs Türk Ticaret Odası’ndan bir heyetin 2005 yılında Tel-Aviv Ticaret Odası ile yapılan toplantıdan sonra gündeme geldiğini  belirterek, “İsrail’deki toplantıya katılamadım, ancak, o dönem, Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği As Başkanı Alev Ulu’dan, ziyaretin gözlem ve tespitlerini aldım. İsrail bizimle ticaret yapmak istiyor, bu konuda Türkiye ile iyi ilişkilerinden dolayı ambargoları delmeye hazır oldukları mesajını gönderiyordu. Uçak seferi konamaz ama eğer bir gemi alınır ve bu güzergaha konulursa hem ticari açıdan yük taşımacılığı, hem de turist göndermeye hazır olduklarına ilişkin bir mesajdı bu.”

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.