1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SINAVA KKTC’DEN 4 BİN 700 BAŞVURU VAR
SINAVA KKTC’DEN 4 BİN 700 BAŞVURU VAR

SINAVA KKTC’DEN 4 BİN 700 BAŞVURU VAR

Sınav Pazar günü yapılacak;

A+A-

SINAVA KKTC’DEN 4 BİN 700 BAŞVURU VAR

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 23 Mart Pazar günü yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Öğrenim Ve Dışilişkiler Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, KKTC’de 212 sınav salonunda gerçekleştirilecek olan 2014 YGS sınavına 4 bin 700 civarında adayın katılması bekleniyor.  Adayların 2 bin 322’si 2013-2014 öğretim yılında KKTC’deki Genel Liseler, Meslek Liseleri ve Özel Liseler’in son sınıflarında öğrenim gören veya mezun öğrencilerden oluşuyor.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)’ne göre, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi(ÖSYS)’ne bu yıl  2 milyon 086 bin 087 başvuru yapıldı, adaylardan 78 bin 428’i ''Sadece Sınavsız Geçiş” hakkı için,  2 milyon 007 bin 659’u ise YGS’ye girmek için başvuruda bulundu. ÖSYS’ye bu yıl 850 bin 840 henüz bir ortaöğretim kurumundan mezun olmayan öğrenci, 1 milyon 235 bin 247 ise ortaöğretim kurumu mezunu başvurdu.

Sınavlarda alınacak önlemlerin Adayların ve Sınav Görevlilerinin Sınav Binalarına Giriş Koşullarına İlişkin Yönetmeliğe göre olacağı da kaydedildi.

YGS için adaylara Sınava Giriş Belgesi gönderilmeyecek. Adaylar, sınav yeri bilgilerinin gösterildiği Sınava Giriş Belgesi’ni sınav binalarına atama işlemleri tamamlandıktan sonra ÖSYM’nin İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak indirebilecek.

Adaylar en geç saat 09.00’da sınava girecekleri Sınav Merkezi’nin önünde hazır bulunacak, sınav giriş belgeleri ile nüfus cüzdanı (Kimlik Kartı) veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportlarını beraberinde getirecek. Saat 10:00’da başlayacak ve tek oturumda gerçekleştirilecek sınav için 160 dakika süre tanınacak.

Ayrıca sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacağından adayların sınav binalarına, çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlarla; kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş, anahtar, metal para gibi metal içerikli eşyalarla (basit başörtü iğnesi hariç); her türlü elektronik/mekanik cihazla ve çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi vb. araçlarla, cep bilgisayarı, saat, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi vb. her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla, silah ve benzeri teçhizatla, kalem, silgi, kalemtıraş, müsvedde kâğıdı, defter, kitap, sözlük, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlarla gelmemeleri uyarısında bulunuldu.

YGS’de 140 ve üzeri puan alamayan adaylar YGS puanları ile bir yükseköğretim programını tercih etme ve Lisans Yerleştirme Sınav(LYS)’larına (sınavsız geçiş hakkı olanlar hariç)  girme hakkını kazanamamış olacak. YGS puanı 140’ın altında olanların yerleştirme puanı hesaplanmayacak.

YGS’de 140 - 180 arası puan alan adaylar, sadece meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını tercih etme hakkına sahip olacak, söz konusu adayların LYS’lere girme hakları bulunmayacak.

YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar ise LYS’lere girme hakkı kazanacak. YGS’de 180 ve üzeri puan alanlar, hem meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını hem de YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebilecek.

Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için ise YGS puanlarından en az birinin 140 ve üzeri olması gerekiyor.

Açıklamaya göre, adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. 2014 YGS sonuçları http://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacak.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.