1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİNİR HÜCRELERİ KONTROL EDİLEREK HASTALIKLAR İYİLEŞTİRİLECEK
SİNİR HÜCRELERİ KONTROL EDİLEREK HASTALIKLAR İYİLEŞTİRİLECEK

SİNİR HÜCRELERİ KONTROL EDİLEREK HASTALIKLAR İYİLEŞTİRİLECEK

Sinir hücreleri kontrol edilerek hastalıklar iyileştirilecek

A+A-

Bilim adamları, sinir hücrelerinin elektrikle kontrol  edilmesiyle artrit, astım ve diyabet gibi birçok hastalığın tedavi  edilebileceğini keşfetti.
 
 Merkezi Londra'da bulunan Galvani Bioelectronics şirketi, laboratuvar  ortamında yapılan deneylerde hayvanlara içinde elektrot bulunan küçük silikon  başlıklar takıldığı ve sinirlere elektrik gönderilerek taşıdıkları mesajların  kontrol edildiğini açıkladı.
 
Yöntemi Tip 2 diyabet için uygulayan araştırmacılar, boyundaki  atardamar civarında yer alan, vücuttaki şeker ve insülin düzeylerini kontrol eden  sinirleri de elektrikle uyarmayı başardı.
 
Şirketin ortaklarından GlaxoSmithKline (GSK) Başkan Yardımcısı Kris  Famm, BBC'ye yaptığı açıklamada "Tip 2 diyabette sinirlerdeki sinyallerin  arttığını gözlemledik. Diyabetli farelerde bu sinyalleri elektrik akımı sayesinde  bloke ettiğimizde vücudun insüline karşı hassasiyetinin önüne geçilebiliyor."  ifadelerini kullandı.
 
Famm, yöntemin diğer bazı hastalıklarda da olumlu yanıt verdiğini  belirtti.
 
 Sinir sinyallerinin vücuttaki etkilerini anlamada henüz yolun başında  olduklarına işaret eden Famm, sinir sistemindeki sinyallerin yoğunluk ve  ritmlerinin vücuttaki etkilerinin çok farklı olduğunu, yöntemin insanlarda  uygulanır hale gelmesi için çalışmalarına devam edeceklerini kaydetti.
 
GSK ve Verily Life Sciences ortaklığıyla kurulan Galvani  Bioelectronics, tedavi yöntemini en geç yedi yıl içinde yetkililerin onayına  sunmayı planlıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.