1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SIRA YARGIDA
SIRA YARGIDA

SIRA YARGIDA

Sıra yargıda

A+A-

İngiltere’den sahte pasaport getirmekle suçlanan Mahsur Kazan ve konu pasaportu tedavüle sürmeye çalıştığı öne sürülen Serdar Güzel aleyhine yürütülen soruşturma bitti
 
Sedef BOŞNAK

Sahte belgeyi tedavüle sürme ve başkasının kimliğine bürünme suçlarıyla ilgili aleyhlerindeki soruşturma tamamlanan Mahsur Kazan ve Serdar Güzel dün, Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde Ceza Davaları Yargıcı Banu Soyer, huzuruna çıkarıldı ve teminata bağlandı.

İngiltere’den sahte pasaport getirmekle suçlanan Mahsur Kazan 3 bin TL nakdi teminat karşılığında serbest bırakılırken, konu pasaportu Avrupa’ya gidebilmek için tedavüle sürmeye çalıştığı öne sürülen Serdar Güzel ise 3 ayı geçmemek kaydıyla hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

Dünkü teminat duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Yardımcısı Hasan Çaltılı, Gazimağusa

Polis Müdürlüğü’ne bağlı Gazimağusa Polis Müdürlüğü’nde görev yapan meselenin tahkikat memurunu şahadete çağırdı.

Tanık polis, zanlıların, 16 Ocak 2016’da, “başkasının kimliğine bürünme” ve “sahte belgeyi tedavüle sürüp başkasının kimliğine bürünme” suçlarını işlediğini belirterek, mahkemeden KKTC vatandaşı olan zanlı Kazan’ı uygun bir teminata bağlamasını, ülkede turist olan zanlı Serdar Güzel’i de cazaevine göndermesini talep etti.

Huzurundaki şahadeti dinledikten sonra kararını açıklayan Yargıç Banu Soyer, zanlı Mansur Kazan’ı 3 bin TL nakdi teminatla serbest bırakırken, ülkede yasal statüsü olmayan turist Serdar Güzel’i de hükümsüz tutuklu olarak 3 ay süresince cezaevine gönderdi.

Soyer ayrıca, ülke dışına çıkmaktan men ettiği Mansur Kazan lehine, KKTC vatandaşı iki kefilin 30’ar bin TL’lik kefalet senedi imza etmesini istedi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.