1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SIRADAN VATANDAŞA AMBULANS YOK MU!
SIRADAN VATANDAŞA AMBULANS YOK MU!

SIRADAN VATANDAŞA AMBULANS YOK MU!

Sağlık ekiplerinden yardım isteyen Süleyman adlı sürücü vatandaşın yardımına kuşuldu ancak, bakın nasıl oldu;

A+A-

anayan Şenol Süleyman adlı sürücü, ambülânsı arayarak müdahale istedi, ancak 112 Acil Servisi’nden “Burun kanaması için ambulans göndermiyoruz” cevabı alınca çılgına döndü.

Başkent Lefkoşa’daki Öğretmen Akademisi kavşağında dün öğle saatlerinde yaşanan olay pes dedirtti. Öğretmenler Akademisi kavşağında dün öğle saatlerinde seyir halindeyken burnu kanayan Şenol Süleyman adlı sürücü, ambülânsı arayarak müdahale istedi, ancak 112 Acil Servisi’nden “Burun kanaması için ambülâns göndermiyoruz” cevabı alınca çılgına döndü. Kanlar içinde sağlık ekiplerinden yardım isteyen, ancak tuhaf bir cevapla karşılaşan Süleyman, sağlık ekiplerince adeta kaderine terk edildi.

Tansiyonu düştü
Aracında seyir halindeyken, aniden durmak zorunda kalan Süleyman, “Burnumdan kanlar süzülünce, arabayı söndürdüm. Ve ambülânsı aradım. Ancak, ‘burun kanaması nedeniyle ambülâns göndermiyoruz’ dediler. Tansiyonum düştü. Böyle bir şey olur mu ya?” diyerek sitem etti.

Süleyman’ın imdadına çevredeki vatandaşlar yetişti. Süleyman’ın burnundaki kanamayı durduramayan vatandaşlar, ikinci kez ambülânsı aramak zorunda kaldı.

Muhabir aradı, ambulans geldi!
Kalabalığı gören bir muhabir olay yerine gelerek, Süleyman ile konuşarak bilgi aldı. Telefona sarılan gazete muhabiri 112’yi aradı, kendini tanıttı.
 
Aradan 10 dakika içerisinde sirenler eşliğinde gelen ambulans Süleyman’a müdahale ettiği sırada çevredeki vatandaşlar olayı sert dille eleştirdi. Durum karşısında öfkelenen vatandaşlar, “sıradan bir vatandaş olduğumuz için mi biz aradığımızda gelmiyorlar?” diyerek tepki gösterdi. Sağlık ekipleri Süleyman’ı, tedavisi yapılmak üzere Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ne kaldırdı. 
 
“Sıradan vatandaş olduğumuz için mi gelmiyorlar?” 
 
Tansiyon hastası olduğu öğrenilen Şenol Süleyman da sağlık ekiplerini eleştirerek, “Ya gazeteci beni görüp ambulans getirtmeseydi ve bana bir şey olsaydı. Bunun hesabı kimden sorulacaktı? Bu nasıl sağlık hizmeti?” diyerek tepkisini ortaya koydu.

Öte yandan Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nde tedavi gören Süleyman’ın tansiyona bağlı olarak burun kanaması yaşadığı ve yarım saat içinde taburcu edildiği öğrenildi. 
 
Haberal Kıbrıslı
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.