1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ''SİZ HİÇBİRŞEY GÖRMEDİNİZ''
''SİZ HİÇBİRŞEY GÖRMEDİNİZ''

''SİZ HİÇBİRŞEY GÖRMEDİNİZ''

Ortaya bir de kız atıldı ancak bu kızın hiçbir yerde sözü geçmedi!

A+A-

Kooperatif Merkez Bankası soygunu ile ilgili Bilay Çetereisi’nin davası dün de görüşülmeye devam etti. Görgü tanığı Erkal Sayım mahkemeye olay günü gördüklerini anlattı.

Sayım’a çeşitli sorular yönelten Sanık Avukatı Menteş Aziz, “Siz hiçbir şey görmediniz” diye iddiada bulunarak Tanık Sayım’ın polise verdiği ifadede kız detayı olmadığını, fakat mahkemeye verdiği şahadette ortaya bir kızın detayı çıktığını, bu kızın hiçbir yerde sözü geçmediğini de vurguladı.

Kıbrıs Postası'nın haberine göre, Kooperatif Merkez Bankası soygunu ve aynı gün Kalkanlıda kasten çıkarıldığı düşünülen yangınla ilgili Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak bulunan Bilay Çetereisi’nin davasının devamı için, Ömer Güran başkanlığındaki Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan Ağır Ceza Mahkemesi huzuruna çıktı. Duruşmada Çetereisi’nin avukatı Menteş Aziz ve Başsavcılık adına Aliye Özçınar hazır bulundu. Emare sayısı dün mahkemeye ibraz edilen soygun ve yangında kullanıldığı düşünülen araçlarla ilgili kayıtlar, Bilay Çetereisinin evinde yapılan aramalarda soygunda kulanıldığı düşünülen eşyalar ile 79’e çıktı. 17 Tanık mahkeme huzuruna çıkarılarak dinlendi.

Emareler 79’a çıktı

Lefkoşa- Güzelyurt anayolunda 24 Temmuz tarihinde Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’na ait nakil aracında meydana gelen 3 milyon TL’lik silahlı soygun ile Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak bulunan sanık Bilay Çetereisi itham edildiği 13 dava görüşülmeye devam ediyor. Dün gerçekleşen duruşmada soygun ve yangın olaylarında kullanıldığı düşünülen araçların kayıtları, soygunda kullanılan Ford marka lacivert aracı sahibinden satın alan kişinin bir boş kâğıt üzerine yazdığı bilgiler mahkemeye ibraz edildi. Bunların yanında Sanık Bilay Çetereisi’nin evinde olayda kullanıldığı düşünülen uzaktan kumandalı ses dinleme çihazı, sanığa ait cep telefonu, eldiven de mahkemeye ibraz edildi. Ek olarak Mustafa Çetereisi’ne ait araç içerisinde yapılan aramada bulunan 14 adet doktor eldiveni, yine Mustafa Çetereisi’ne ait silah ve şarjör de mahkeme ibraz edilerek, emare olarak alındı. Toplam emare sayısı 79’a yükseldi.

Video görüntüleri gösterilmeye devam etti

Bir önceki duruşmada şahadeti yarım kalan tanık 12 Halil Uygurluoğlu bu duruşmada şahadetini bitirerek Rıfat Fırat’a ait Ercan Görüntülerini ve Mustafa Cetereisi’nin Yeşilırmak’ta çalıştığı sınır kapısındaki Rıfat Fırat’a ait araçla gittiğine dair video görüntülerine mahkeme salonunda gösterimi yapıldıktan sonra, CD’ler mahkemeye ibraz edildi. Ardından Tanık 13 Araç Kayıt ve Ruhsatlama Şube Amiri Salih Boran mahkemeye şahadet vererek soyguna karışığı düşünülen kişilerin araçları ve soygunda kullanılan araçların devir ve kayıtlarını mahkemeye ibraz etti. Mahkeme ibrazları kabul ederek emare olarak kayıtlara geçmesini istedi.

Davayı oyalamanın anlamı yok

Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Güran, sürecin boş emarelerle uzatıldığını söyleyerek, Çıkarılan tanıkların veya sunulan emarelerin Sanık Bilal Çetereisi’ne bağlanması gerektiğini, Mustafa Çetereisi ve Rıfat Fırat’ın yargılanmadığını bu sebeple onların suçlarına dair video görüntülerini göstererek davayı oyalamanın anlamı olmadığına dikkat çekti.

“Arabanın önünü kestiler”

Kooperatif Merkez Bankası soygunu ile ilgili olarak Başsavcılık tarafından mahkemeye çıkarılan Tanık 14 Erkal Sayım’da mahkeme huzurunda yemin ederek şahadet verdi. Şahadetinde olay günü gördüklerini anlayan Sayım, şunları söyledi; “Lefkoşa İtfaiye Şubesinde çalışıyorum ve Mevlevi’de oturuyorum, 24 Temmuz’da işten eve dönerken, Mevlevi çemberine gelmeden önce benzinimin bitiyor olduğunu fark ettim ve tekrar benzin koyabilmek için çemberden Lefkoşa istikametine doğru dönmem gerekiyordu. O esnada yazın içinde camları tamamen kapalı ve siyah filmli Lacivert bir Ford aracın çemberde refüjün orta yerinde durduğunu gördüm. Bu olay bana tuhaf geldiği için dikiz aynasından bakmaya devam ettim kamuflaj giymiş maskeli 2 kişinin araçtan indiğini gördüm. Daha sonra dikiz aynasından görüşüm kapandığı için arkaya dönüp baktım ve bu kişilerin bir aracın önünü kestiğini ve ellerini silah tutar gibi kaldırıp araca doğrulttuklarını gördüm. Polisi arayıp olayı bildirdim. Bu esnada olayı gören bir kız arabasını geri geri sürerek Güzelyurt’a gidiş istikametine park ederek panik halinde ağlayarak durduğum benzinciye girdi.”

“Siz hiçbir şey görmediniz”

Tanık 14 Erkal Sayım’a çeşitli sorular yönelten Sanık Avukatı Menteş Aziz, “Siz hiçbir şey görmediniz” diye iddiada bulunarak Tanık Sayım’ın polise verdiği ifadede kız detayı olmadığını, fakat mahkemeye verdiği şahadette ortaya bir kızın detayı çıktığını, bu kızın hiçbir yerde sözü geçmediğini de vurguladı.

“Olay günü giydiğim kıyafetler bunlardı”

Dün görüşülen duruşmada Tanık 15 Polis Çavuşu Ercan Atasay, Tanık 16 Polis Çavuşu Hüseyin Özakdeniz de şahadet vererek, soruşturmada aldıkları görevlerden bahsettiler. Tanık 16 Hüseyin Özakdenizli, Sanığın evine gittiğini ve orada olay günü giydiği kıyafetleri emare olarak aldığını belirterek, “Sanık bize olay günü giydiği kıyafetlerin bunlar olduğunu gösterdi” dedi.

Sanığın evinde arama yapıldı

Duruşmanın Başsavcılık tarafından dün çıkarılan son tanık olan tanık 17 Lefkoşa ÇÖS’de görevli Koral Çocuk, mahkeme huzurunda yemin ederek, şahadet verdi. Olayla ilgili olarak soruşturmada yer aldığı görevi anlatan Çocuk, Bilay Çetereisi’nin evinde ve Mustafa Çetereisi’nin arabasında arama yaparak şüpheli olduğunu düşündükleri şeylere emare olarak el koyduklarını belirtti. Çocuk, emareler içerisinde 2 av tüfeği, 1 hava tüfeği, 14 doktor eldiveni, Mustafa Çetereisi’ne ait zimmetli tabanca, şarjör ve mermiler, Bilay Çetereisi’nin şahsına ait telefonun olduğunu söyledi.

Dava 17 Şubat’ta devam edecek

Dava görüşülmeye devam etmek üzere Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Güran, tarafların 17 Şubat’ta hazır olması emri verdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.