1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ŞİZOFREN HASTASININ ACI SONU...
ŞİZOFREN HASTASININ ACI SONU...

ŞİZOFREN HASTASININ ACI SONU...

Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastahanesi’nde 3 saatlik müşahedenin ardından taburcu edildi... Evinde ölü bulundu;

A+A-

Gazimağusa’da, Antalyalılar bölgesi olarak bilinen Zafer Mahallesinde yaşayan 59 yaşındaki Ömer Duman isimli vatandaş dün sat 16.00 sıralarında evinde ölü olarak bulundu.

Aile yakınları, Ömer Duman’ın ölümünde ihmal olduğunu iddia etti. Maraş bölgesinde bulunan Zafer Mahallesindeki evinde geçtiğimiz Çarşamba günü düşüp kafasını vuran ve ailesi tarafından götürüldüğü Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastahanesi’nde 3 saatlik müşahedenin ardından taburcu edildiği iddia edilen Ömer Duman, 2 gün sonra evinde hayatını kaybetti.

Emin Duman, kardeşi Ömer Duman’ın şizofren hastası olduğunu ve eşi tarafından yıllarca önce terkedildiğini söyledi. Şizofren hastası olduğu gerekçesi ile eşinin 3 çocuğunu da alarak İngiltere’ye gitmesi ile yalnız kalan Ömer Duman’a abisi bakıyordu.

“Ailesi ile bağı yoktu”

“Ailesi ile hiçbir bağı yoktu, 10 yıldır vasisi bendim” diyen Ömer Duman, Çarşamba günü kardeşinin düşerek başını yere vurduğunu ve kendisinin de hemen kardeşini alıp Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastahanesi’ne götürdüğünü söyledi. Hastanede çekilen filmde kulağında pamuk tıkalı olduğu ve buna bağlı olarak iltihap oluştuğu tespit edildiğini anlatan acılı abi, kardeşinin 3 saat müşahede altında tutulduktan sonra antibiyotik ilacı verilerek yollandığını ve hastahaneye yatmasının gerek olmadığının kendisine söylendiğini iddia etti.

“Yolda gelirken kustu...”

Kardeşinin yolda gelirken arabada da kustuğunu söyleyen Emin Duman, Perşembe günü de kardeşinin hiç iyi olmadığını ve sendeleyerek yürüdüğünü anlattı. Kardeşinin sabah saatlerinden itibaren yataktan kalkmadığını söyleyen Emin Duman, birkaç defa yanına gittiklerini ve kardeşinin uyuduğunu gördüklerini ifade etti. Ancak saat 16.00 sıralarında eşinin tekrar kontrol amaçlı kardeşinin kaldığı yardımcı eve gittiğini anlatan acılı abi, eşinin Ömer Duman’ı hareketsiz şekilde yattığını görünce hemen acil servisi aradığını söyledi.

 

“Hastaneden şikayetçiyim”

Olay yerine gelen ambulanstaki ilk yardım ekibi Ömer Duman’ın ölü olduğunu tespit etti. Abisinin ölümünde Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastahanesinin ihmali olduğunu savunan Emin Duman, “hastahanede doktorlar yerinde değildi. Bizimle hasta bakıcılar ilgilendi. Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastahanesi’nden şikayetçiyim” dedi.

Sonucu otopsi belirleyecek

Öte yandan Ömer Duman’ın kesin ölüm nedeni bugün Gazimağusa Devlet Hastahanesinde yapılacak olan otopsiden sonra belli olacak.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.