1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SKANDAL!
SKANDAL!

SKANDAL!

UBP hükümeti tarafından 'KKTC vatandaşı' yapılan Türkiyeli Aktör Necati Şaşmaz'ın 'ikametgah adresi' eski Turizm Bakanı Ünal Üstel’in kliniği çıktı. Konu polislik oldu, klinikte arama yapan polisler Necati Şaşmaz’ın orada ikamet edip etmediğini araştırdı.

A+A-

Eski bakan kliniğini Necati Şaşmaz’ın“ikamet adresi” gösterdi!

ÜSTEL: BELGELERİ BEN HAZIRLADIM…  Eski Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Necati Şaşmaz'ın 28 Temmuz 2013 erken genel seçimlerinde oy kullanması için gerekli olan belgeleri kendisinin hazırladığını ve başvuruyu ise sekreterinin yaptığını söyledi.

ÜSTEL: KLİNİK OFİS OLDU… Yenidüzen’e konuşan Ünal Üstel “Ne var bunda anlamıyorum, Necati Şaşmaz adaya geldiğinde orada (klinikte) kalıyor” dedi. Bakan olduktan sonra kliniğini ofise çevirdiğini söyleyen Üstel söz konusu klinikte sekreterinin görev yapmaya devam ettiğini kaydetti.   

DOĞRULADI: EVET İKAMET ADRESİ ORASI… Üstel, Necati Şaşmaz'ın KKTC kimlik kartındaki ikametgah adresinin kendi ofisi olduğunu doğrulayarak; “Bunda ne var anlamadım. Necati bey Bakanlar Kurulu tarafından vatandaş yapılmış bir kişidir. Vatandaş olan kişiler ülkede oy kullanma hakkına da sahiptir. YSK'yı anlamakta gerçekten zorlanıyorum” dedi.

UBP hükümeti tarafından 'KKTC vatandaşı' yapılan Türkiyeli Aktör Necati Şaşmaz'ın   'ikametgah adresi' eski Turizm Bakanı Ünal Üstel’in kliniği çıktı.

Şaşmaz’ın söz konusu adreste yaşamadığı ilgili makamlarca tespit edilirken konu polise intikal etti.
Vatandaşlık öncesi ikametgah belgesini veren bölge muhtarının bir kliniğe ikametgahmış gibi ikametgah belgesi düzenlemesi yasal olarak suç sayılıyor.

Bu yasadışı ikametgah belgesi ile Bakanlar Kurulu kararı alan UBP hükümetinin kararı da yasal zemine oturmuyor.

Konu Yüksek Seçim Kurulu'nun gündemine de gelirken Girne İlçe Seçim Kurulu’nun bu konuda polisle koordine halinde olduğu bildirildi.

Dün sabah ve önceki akşam polisler de söz konusu adreste arama yaptı, Necati Şaşmaz’ın o adreste ikamet edip etmediğini araştırdı.

Ünal Üstel’in sekreterinin de polis tarafından sorgulandığı öğrenilirken konu hakkında soruşturma açıldığı kaydedildi.

Bu arada söz konusu muhtarı usülsüz ikametgah belgesi düzenlemeye itenin dönemin Turizm ve Kültür Bakanı Ünal Üstel olduğu iddia ediliyor.

 

Yenidüzen

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.