1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ''SKANDAL'' BELGE!
''SKANDAL'' BELGE!

''SKANDAL'' BELGE!

Skandal belge;

A+A-

 

Erk: "TFF'nin FIFA'ya verdiği belge skandal"

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler Genel Sekreteri Kutlay Erk, Gökhan Altıner'in Genç TV ekranlarında sunduğu Kıbrıs'ta Manşet programına telefonla katılarak değerlendirmelerde bulundu.

Erk, TFF'nin Kuzey Kıbrıs'ta temsilcilik açma konusunun hükümet nezdinde bir kriz yaratacağını sanmadığını ifade ederek, seçimden sonra ne olacağını konuşmak için çok erken olduğunu ve seçim sonrası bir kriz çıkması için hükümetin kendi işlevselliğinde bir sorun olması gerektiğini kaydetti.

BİZE GÖRE SKANDAL

TFF'nin KTFF'yi hiç muhatap kabul etmeden FIFA'ya yazması, KKTC'de bir şube açmak istemesinin CTP'ye göre bir skandal olduğunu da belirten Erk, FIFA'ya verilen belgenin, dış politika yönünden KKTC'yi çok zora sokacak bir evrak olduğunu kaydetti.

TFF'nin, 'KKTC'de benim de yurttaşlarım var' dediğini ifade eden Erk, Kıbrıslı Rumlar'ın, 'Türkiye savaş suçlusudur, savaştan sonra KKTC'ye nüfus nakli yapmıştır' dediğini, ve TFF'nin dünyaya verdiği bu evrakla, Türkiye'nin KKTC'ye nüfus aktardığını kabul ettiğini belirtti.

Erk “TFF'nin bizim kurumlarımızı yok farzedip böyle bir şey yapması başka bir skandaldır. Bir entegrasyon politikasıdır bu bize göre. Doğru değildir, yanlıştır” diyerek, Kendi kurumlarımızla beraber bunun yapılacağını belirtti.

DENKTAŞ, KIBRISLI TÜRKLERDEN ÖZÜR DİLEMELi”

Erk sözlerin şöyle son verdi:

“Denktaş'ın özrü kabahatinden büyüktür. Bizim siyasi partimiz adına böyle bir özrü kabul etmeyiz. Biz bir şey yaptığımızı kabul etmiyoruz. Kimseyi dışlamışlığımız yoktur. Denktaş, biraz popülizm yapmaya kalkışmıştır. Türkiye kamuoyu ve anadolu insanından özür dilemiştir. Burasını da çok iyi anlamadık.

Dolayısıyla özrü kendini bağlar, biz bir kusu işlemedik. Özür dileyeceksek, nerede ne zaman ve kimden özür dileyeceğimizi çok iyi biliriz. Denktaş Kıbrıslı Türkler'den özür dilemelidir.

Kıbrıs Postası

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.