1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SOKAĞA ATILDI
SOKAĞA ATILDI

SOKAĞA ATILDI

KKTC'ye Büyük umutlarla getirlidi, faydalı olmaz denilerek sokağa atıldı

A+A-

Büyük umutlarla getirildiği Küçük Kaymaklı takımına faydalı olamaz diye sokağa bırakılan Ganalı milli futbolcu Pele parasızlıktan ülkesine dönemedi

Küçük Kaymaklı Futbol Takımına denenmek üzere Gana’dan getirilen milli futbolcu Pele “Bize yaramazsın “ denilerek sokağa bırakıldı. Afrikalı öğrenciler sokakta aç dolaşırken bulduğu Pele’yi evlerine götürüp karnını doyurdular ve yatacak yer verdiler. Bir aydır evine dönmek için çaresizlikten çalmadığı kapı bırakmadı. Bir an önce evine dönmek isteyen Pele Kuzey Kıbrıs macerasını şöyle özetledi:

ÜLKEME DÖNEMİYORUM
“Bundan bir ay önce beni çeşitli vaatlerle Gana’dan getirdiler. Beni bir süre deneyeceklerini, olmazsa geri göndereceklerini söylediler. Ancak birkaç gün çalışmalara katıldım ve sonra bana ‘Bize faydalı olamazsın’ dediler. Ben de o zaman ‘uçak biletimi alın ve beni geri gönderin’ dedim. Ancak yaklaşık bir aydır muhatap olacak kimse bulamadım. Beni Küçük Kaymaklı Kulübü’nün başkanı getirdi onun geri göndermesi gerkir. Cebimde beş kuruş yok ve sokakta kaldım. Sağ olsun ki Afrikalı öğrenci arkadaşlar bana sahip çıktı. Eğer onlar da olmasaydı herhalde açlıktan ölürdüm. Ama şimdi de ülkeme dönemiyorum. Zira 2 bin 500 dolar civarında bilet ve yol masrafına ihtiyacım var. Mademki beni getirdiler, getirdikleri gibi göndermesini de bilsinler. Yabancı bir ülkeye sizi getirecekler ve sonra bir eşya gibi sokağa atacaklar, bu hareketi hiç beklemiyordum.”

KÜÇÜK KAYMAKLI FUTBOL KULÜBÜ BAŞKANI BAŞMAN; “BİLGİME YENİ GELDİ”
Küçük Kaymaklı Futbol Kulübü Başkanı Ali Başman da Star Kıbrıs’a yaptığı açıklamada, bu konunun kendisine yeni geldiğini belirtti.

Söz konusu futbolcunun, Bostancı-Bağcıl kulübü ile görüştüğünü öğrendiklerini dile getiren Başman, “Bu futbolcu Bostancı-Bağcıl ile anlaşma imzalamış. Böylece her ne kadar biz getirsek de şu anda sorumluluk Bostancı-Bağcıl’ın” dedi.

Küçük Kamaklı Futbol Kulübü Başkanı Ali Başman şunları söyledi:“Bu konu benim bilgime daha önceki akşam geldi, Ada TV’de tartışıldıktan sonra beni uyardılar. Hatta Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu’da aradı. Ben bu konunun halledildiğini zannediyordum. Bu çocuğu bize hocamız Cenk Bey getirdi.

Hatta gidiş-dönüş biletinin de kesildiğini tahmin ediyordum. Ganalı futbolcu bizden sonra Bostancı-Bağcıl ile görüşmüş hatta orada anlaşma yapıldığını duymuştum. Daha sonra ne oldu bilemiyorum. Önceki akşam da bu futbolcu ile ilgili olay bilgime gelince “Kaç paraysa kesin biletini gönderelim” dedim. Ancak öğrendiğime göre Bu futbolcu Bostancı-Bağcıl ile anlaşma imzalamış, böylece her ne kadar biz getirsek de şu anda sorumluluk Bostancı-Bağcıl’ın.

Ben Futbol Federasyonu ile de görüştüm, federasyon Bostancı-Bağcıl’a bu futbolcu ile ilgili ihtarname göndermiş.”

“DİĞER YABANCI FUTBOLCULARINI ASKIYA ALIRIZ”
Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu ise bu yaşanan olayın oldukça üzüntü verici olduğunu, bu tür olayların futbol takımlarının sorumluluk alanları içinde olduğunu, futbolcuları getirdikleri gibi göndermeleri gerektiğine işaret etti.

Hasan Sertoğlu ayrıca geçen Çarşamba günü federasyon tarafından alınan karara göre de getirilen futbolcuların denendikten sonra aynı şekilde geriye gönderilmeyip perişan edilmeleri halinde, kadrolarındaki diğer yabancı futbolcuları donduracaklarını ve askıya alacaklarını ifade etti kulüplerin bu konuya önemle hassasiyet göstermelerini istedi.

BİR BAŞKA FUTBOLCU DAHA YAŞAM SAVAŞI VERİYORMUŞ
Kofi isminde bir futbolcunun ailesiyle birlikte Afrika’dan getirilerek terk edildiği, bu futbolcunun da uzun bir süredir Lefke bölgesinde perişan bir durumda yaşam mücadelesi verdiği bilgisine ulaştı.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.