1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SOKAK SAPIĞI 7 YIL YATACAK
SOKAK SAPIĞI 7 YIL YATACAK

SOKAK SAPIĞI 7 YIL YATACAK

Sokak sapığı 7 yıl yatacak

A+A-

Nadire BAHADİ
Gazimağusa’da Erdoğan Acar Caddesi üzerinde Ukrayna uyruklu N.Y.’yi zorla kaldırım üzerine yatırarak cinsel saldırıda bulunan ve 2014 yılı Kasım ayından bu yana Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Abdullah Yasin Can’ın “cinsel tecavüz” davasında karara varıldı. Cinsel suçlar ile ilgili tadil edilen yasa çerçevesinde yargılanan Abdullah Yasin Can, Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıç Heyeti’nin oy birliği ile 7 yıl hapse mahkum edildi.
Sokak ortasında ilişkiye zorladı
Sanık Abdullah Yasin Can 25 Ekim 2014 tarihinde Erdal Acar Caddesi’nde kaldırım üzerinde yürüyen Ukrayna uyruklu N.Y’yi zorla kaldırım üzerine yatırarak parmaklarını kullanarak cinsel saldırıda bulundu. Can, cinsel tecavüz suçundan yargılandı. Mahkemede, cadde üzerinde nişanlısının yanına yürüyen N.Y’nin yanın aracı ile yaklaşıp önce genç kızı araca almak isteyen Abdullah Yasin Can’ın, daha sonra Özkam Nakliyat önünde kızı zorla tutup yere yatırdığı ve ellerini kullanarak cinsel tecavüzde bulunduğu anlatıldı. Kızın yüzüne yumruk vurup darp eden sanık Can, hem kızın kilotlu çorabını yırttığı için kasti hasar suçundan hem de N.Y.’yi ciddi şekilde darp etmekten de yargılandı.
Hakkı: Herkes sokakta özgürce yürüyebilmelidir
Sanık Abdullah Yasin Can ile ilgili kararı Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Başkanı Peri Hakkı okudu. Hakkı sanık Can’ın hakkında getirilen davalardan suçlu bulunduğunu söyleyerek, cinsel tecavüz suçu için 2014 yılı içerisinde yapılan tadilat ile müebbet hapis cezası öngörüldüğünü söyledi. Bu tür suçların ülkede artış yaşadığını ifade eden Hakkı, bu tür suçların toplumda infiale neden olduğunu kaydetti. Bu tür suçlarda amme menfaatinin korunması, kamu vicdanının rahatlatılması için ibret verici cezaların verilmesi gerektiğini ifade eden Hakkı, bu tür suçları işleyen sanıklara mahkum olduğu suçun vahameti ile orantılı cezaların verilmesi gerektiğini söyledi. Toplumun ahlak ve moral değerlerini tedirgin edici davranışlarda bulunanlara etkin cezalar verilmesi gerektiğini söyleyen Hakkı, “Herkes sokakta özgürce yürüyebilmeli” diyerek sanık Abdullah Yasin Can’ın oy birliği ile 7 yıl hapse mahkum edildiğini açıkladı.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.