1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SON ZAMANLARIN YENİ TRENDİ, DİREKTEN BAYRAK İNDİRME...
SON ZAMANLARIN YENİ TRENDİ, DİREKTEN BAYRAK İNDİRME...

SON ZAMANLARIN YENİ TRENDİ, DİREKTEN BAYRAK İNDİRME...

Olay KKTC'nin yanı sıra Türkeye'de de büyük yankı uyandırdı.. Ancak olayda kasıt yok, aslında gencin

A+A-

‘Bafra’da bayrak indirme’ haberi, Kıbrıs’ın yanı sıra Türkiye’de geniş yankı uyandırdı. Köy meydanında Atatürk büstündeki Türk bayrağını yere indirmekle suçlanan ve polis tarafından gözlatına alınan 19 yaşındaki Selçuk Yılmaz’ın psikolojik sorunlar yaşadığı ve tedavi altında olduğu anlaşıldı.

Polis gerekli bilgilere ulaştıktan sonra, Selçuk Yılmaz’a dava okumaktan vazgeçti. Serbest bırakılan gencin annesi Filiz Yılmaz yaptığı açıklamada “oğlum arkadaşlarıyla saklambaç oynarken, bayrak direğindeki ipe takıldı. Bayrağın yere düşmesi bundan kaynaklandı” dedi.

Ancak, bayrağın yere indirilmesi sonrasında Ulusal Birlik Partisi Mehmetçik Belediye Başkan adayı Cenk Şeren’e ait posterin, Atatürk büstüne asılması tepkileri ikiye katladı. Köy muhtarı ve bölge sakinlerine göre, posterin asılması da bilinçsiz bir şekilde yapıldı.

Anne içini döktü

Gazimağusa Kaza Mahkemesi önünde açıklamalarda bulunan bayrak olayının kahramanı Selçuk Yılmaz’ın annesi Filiz Yılmaz, “oğlum arkadaşları ile saklambaç oynadığı esnada koşarken bayrak direğindeki ipe takıldı ve yere düştü. Bayrak da o esnada yere düştü.  Daha önce davaları olduğu gerekçesi ile oğluma potansiyel suçlu gözü ile bakılıyor. Bu olayda suçu olmadığı hade yaka paça tutuklanıp götürüldü. Allah’a şükür ki; sonunda gerçekler anlaşıldı ve serbest bırakıldı.”

Başkan ve muhtar da kasıt yok diyor

Öte yandan Mehmetçik Belediye Başkanı Beyazıt Adalıer ile Bafra Köy Muhtarı Selim Çetil, olayda bir kasıt olmadığını belirtti.

Bafra muhtarı Selim Çetil, olayda adı çeken şahsın oyun oynarken direklere çıktığını bu esnada iplerin kopup bayrakların düştüğünü söyledi. Çetil, Selçuk Yılmaz’ın bayrakları alıp büstün üstüne koyduğunu söyleyerek olayın görgü tanıklarının da bu bilgiyi doğruladığını ifade etti.

Selçuk Yılmaz’ın daha sonra parti afişini de büstün üstüne yapıştırdığını aktaran  Selim Çetil, polisin olay yerine afiş için geldiğini bayrakların büstün üstünde olduğunu daha sonra gördüğünü söyledi. Çetil, konu şahsın zihinsel engelli olduğunu, daha önce de bazı sorunlar yaşadıklarını belirtti. Çetil, “Selçuk yaptığı bu hareketin yanlış olduğunu bilmiyor” diyerek, kasten yapılmış bir olay olmadığını kaydetti.

 

Adalıer’i şaşırtan poster

Mehmetçik Belediye Başkanı Beyazit Adalıer ise yerel seçimler çalışmaları çerçevesinde, Çayıorva’da bildiri dağıttıktan sonra Bafra’ya gittiğini söyleyerek meydandaki posteri görünce şaşırdığını söyledi. Adalıer etraftaki insanlara durumu sorduğunu ancak kimsenin görmediğini daha sonra muhtarı aradığını ancak ona da ulaşamayınca olayı polise haber verdiğini söyledi. Adalıer, bayrak indirme olayının yanlış anlaşıldığını belirterek, Atatürk büstü üzerine seçim afişi yapıştırılmasına tepki gösterdi.

 

Kilisiye de siyasi afiş...

Görüşüne başvurulan bölge sakinlerinden bazıları, köylerinin böyle bir olayla anılmasından rahatsızlık duyduklarını, Selçuk Yılmaz’ın bilerek ve isteyerek bu eylemi yapamayacağını vurguladı. Bölge halkı, Atatürk büstüne asılan siyasi afişin Çayırova’da bir kiliseye de asıldığı ve bu durumdan rahatsız olunduğu aktarıldı.

 

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.