1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SORUMSUZ DAVRANIŞA ÇEVRE DAİRESİ EL KOYDU
SORUMSUZ DAVRANIŞA ÇEVRE DAİRESİ EL KOYDU

SORUMSUZ DAVRANIŞA ÇEVRE DAİRESİ EL KOYDU

Akdeniz sahilinde kağlumbağa yuvaları üzerinde gezen ATV sürücülerine gösterilen tepki üzerine Bakan Bakırcı harekete geçti

A+A-

Akdeniz sahilinde, Kumdan Yaşama etkinliği sırasında, kağlumbağa yuvaları üzerinde gezen ATV sürücülerine gösterilen tepki üzerine Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı harekete geçti

Kum zambakları ve caretta-caretta cinsi kaplumbağaların neslinin tükendiği ve korunması yönünde gerçekleşen etkinlikte, birkaç tane kendini bilmez ATV sürücüsünün kumların üzerinde gezerek tahribat yaratmaları tepki toplamıştı. Açıklama yapan Bakan Bakırcı, kendilerini de üzen ve hiçbir zaman tasvip etmeyecekleri görüntülerden sonra Güzelyurt Çevre Dairesi’ne gerekli talimatın verildiğini belirtti.
Bakırcı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
GÖRÜNTÜLER BİZİ DE ÜZDÜ GEREKEN YAPILACAK
“Akdeniz Köyü sahilinde kum zambaklarını ve kaplumbağaları koruma ve bilinçlendirme adı altında yapılan etkinlikte karşılaştığımız ve sizin de haberinize konu olan görüntüler bizleri üzmüştür. Gönül isterdi ki böylesine duyarlılık yaratılmaya çalışılan bir etkinlikte böyle bir manzara ile hiç karşılaşmayalım.

Belirtmek isterim ki, haberinizde de geçen kumsal alanda söz konusu araçların yarattığı rahatsızlık bilgimizdedir. Verdiğim talimat doğrultusunda, bakanlığıma bağlı Çevre Dairesi yetkilileri söz konusu kişilerin tespit edilip yasalar çerçevesinde hukuki işlem başlatılması konusunda gereken girişimi yapmışlardır.

Aynı görüntünün bir daha tekrarlanmaması ve vatandaşlarımızın da bu konuda daha hassas ve duyarlı olmasını diliyorum.

Ama yaşanan bu olumsuzluğa rağmen, çeşitli kuruluşlarımızın birlikte gerçekleştirdiği bu güzel organizasyonun amacına ulaştığını da orada bulunduğum sırada gösterilen ilgiden anlamış bulunuyor ve bu güzel organizasyona katkı koyan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Sizlere de bu göstermiş olduğunuz hassasiyet nedeniyle teşekkürlerimi sunarım.”

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.