1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SORUN DEĞİL
SORUN DEĞİL

SORUN DEĞİL

Kalite ve fiyatına güvenen, alüminyum kapı, pencere imalatçısı Denizalp’in sahibi Kamber Denizalp, olası bir çözümde Rum firmaları ile rahatlıka rekabet edebileceklerini söyledi

A+A-

Mesleğe 12 yaşında bir demircinin yanında çırak olarak başlayan ve yıllar içerisinde kendini geliştiren Kamber Denizalp, olası bir çözüm sonrasında Rum firmaları ile her türlü rekabete hazır olduklarını söyledi. Denizalp “Bizim için sıkıntı yok, rekabete hazırız” dedi.

Kuzey Kıbrıs’ın önde gelen sanayicileriyle başlattığı söyleşilerine bugün de, 1976’dan bu yana Alüminyum kapı ve pencere üretimi yapan Denizalp Ltd’in sahibi Kamber Denizalp ile sürdürüyor.

Denizalp,çocukluğundan beri mesleğin içinde olduğunu, neyin, nasıl yapılacağını çok iyi bildiğini ve teknolojiyi yakından takip ettiğini belirterek, “Çözüm halinde Rum firmaları ile rekabet bizi korkutmuyor. İşimize güveniyoruz. Hem bizdeki kalite ve fiyat Rum tarafından daha iyi” dedi.

Kamber Denizlap, 38 yıldan beri üretim yaptıklarını, işe 3-5 kişi ile başladıklarını ve ilerleyen yıllarda bunu 120’ye çıkardıklarını söyledi. Denizalp “şu anda ikinci bir şirketimiz olan Alu Denizalp’ta da 25 kadar çalışanımız var. Alüminyum, kapı, pencere, pancur, cephe ve kaplama işi yapıyoruz” dedi.

 

“İşimizi iyi biliyoruz”

Alüminyum deyince A’dan Z’ye her işi yaptıklarını, Lefke’den Karpaz’a kadar ülke içinde faaliyette bulunduklarını anlatan Denizalp, Güney Kıbrıs’a da bir miktar iş yaptıklarını söyledi. Denizalp, “12 yaşından beri bu iş bizim mesleğimiz. İşimizi, ne yapacağımızı iyi biliyoruz. Dolayısıyla, teknik olarak hiç bir sıkıntımız yoktur, maddi olarak da sıkıntımız yok. Her türlü rekabeti, makul ölçülerde olmak kaydıyla,  yapabiliyoruz. Bizim için sıkıntı yok, rekabete hazırız” şeklinde konuştu.

  

“Türk ürünlerine karşı önyargı var”

Rum ekonomisindeki gelişmeleri takip ettiklerini, Güney Kıbrıs’ta Türk ürünlerine karşı bir önyargı olduğunu dile getiren Kamber Denizlap, şöyle devam etti:

“Maalesef orada bize biraz farklı bakıyorlar. Fiyatlar da farklı. Örneğin alüminyum bizde kilosu 4 Euro ise Güney’de 6-7 Euro. Ama buradan oraya bir kilo bir şey satamazsınız. Bunun nedeni, bize para verip, Türk tarafını geliştirmemektir. Türk ürünlerine karşı bir önyargı var, Rum tarafı ile çok az iş yapılıyor. Maliyet, hammadde ve işçilik Rum tarafına göre bizde daha ucuz. Rum tarafında iş potansiyeli düştü. Güney’e geçtiğimizde görüyoruz, hemen herkes oturuyor, iş yok.”

 

“Çözümü destekliyoruz, Türkiye bize güç veriyor”

Kıbrıs’ta bir çözümü desteklediklerini vurgulayan Denzialp, “herkes barış istiyor, ama Türkiye’nin garantileri olmak kaydıyla, kalıcı bir çözüm. Rumlar ayrı, biz ayrı tarafta, yan yana yaşamak bana göre en iyi çözümdür” dedi.

Ayrıca, Türkiye ekonomisinin güçlenmesinin kendilerine de güç verdiğini vurgulayan Kamber Denizlap, “Rumlar, bizden değil, daha çok Türkiye ekonomisinden korkuyorlar, asıl korkuları Türkiye” ifadesini kullandı.

 

Hayatı çalışmakla geçti

1955 yılında Limasol’a bağlı Beşevler köyünde doğan Denizlap, 12 yaşında demirci çırağı olarak başladığı iş hayatında bugün, alüminyum üretiminde adı çok konuşulan bir firmanın patronu oldu. 1974 öncesi Ağrotur İngiliz Üsler bölgesinde çalışan ve 1974 sonrası Limasol’dan göç ederek, Aslanköy’e yerleşen Kamber Denzilap, iş hayatında başarı basamaklarını tek tek çıkarak, şirketini bugünkü duruma getirdi.

Kendisini sürekli yenileyerek, işlerini büyüten Denizlap, teknolojiyi de yakından takip ediyor.  Kalitesine ve fiyatına güvenen Kamber Denizlap, rakabet açısında hiçbir sıkıntı yaşamayacaklarını sözlerine ekledi.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.